Xiaomi 100 W kablosuz şarj standını satışa sunuyor

Xiaomi, 67W kablosuz şarj destekleyen iki telefon üzerinde çalışıyor

Kablosuz şarj konusunda piyasanın öncü isimlerinden biri olan Xiaomi, şimdi de 100 W kablosuz şarj standını satışa sunuyor. İşte detaylar.

Kablosuz şarj teknolojisi hayatımıza gireli hayli uzun bir süre oldu. Hatta artık pek çok yeni otomobil modelinde de kablosuz şarj özelliği baz bir donanım olarak karşımıza çıkıyor.

Buna karşın hala kablosuz şarj özelliğinin üst segmentte yer alan modellerde Premium bir özellik olarak sunulduğunu söyleyebiliriz. Çünkü genel olarak kullanıcılar tarafından tercih edilen orta segmentteki hiçbir cihazda kablosuz şarj özelliği mevcut değil.

Buna rağmen kablosuz şarj tarafında önemli yenilikler yaşanmaya devam ediyor.

Xiaomi 100 W kablosuz şarj standını satışa sunuyor

Kablosuz şarj teknolojileri tarafında önemli çalışmalara imza atan Xiaomi, önümüzdeki günlerde yeni 100W kablosuz şarj standını satışa sunacak. Üstelik bu standın 100 doların bile altında bir etiketle gelmesi bekleniyor.

Elbette burada önemli bir nokta var. Eğer telefonunuz 100W kablosuz hızlı şarjı desteklemiyorsa, bu standın sizin için pek bir anlamı olmayacaktır.

Sonuçta piyasa geneline baktığımızda da yüksek güçlerde hızlı şarjı destekleyen telefonlar olduğunu görmüyoruz. Dolayısıyla bu durumun kısıtlı bir kitleye hitap edeceğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Özellikle Xiaomi yüksek kablosuz şarj hızlarına önem veren bir üretici. Fakat piyasadaki diğer üreticilerin kablosuz şarj tarafında o kadar da çalışkan olduklarını söyleyemeyiz.

Facebook Messenger uçtan uca şifreli sesli ve görüntülü aramalar sunuyor