Samsung hızlı kablosuz şarj standı ön siparişe sunuldu

Samsung Fast Charge

Samsung Galaxy S8 ile eş zamanlı olarak duyurduğu kablosuz hızlı şarj standını ön siparişe sunuyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

29 Mart’ta gerçekleştirilen özel bir etkinlikte, Samsung’un yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus tanıtılmıştı. Samsung, yeni amiral gemisi modelleri haricinde 2017’de kullanıma sunmayı düşündüğü bazı aksesuarları da bu gecede sergilemişti.

Bu aksesuarlar arasında en çok dikkat çekenlerden birisi de Samsung’un yeni kablosuz hızlı şarj standıydı. Bu stand 13W’a kadar bir güç desteği sunmakta ve telefonun daha hızlı bir şekilde şarj olmasını sağlıyordu. Normal kablosuz standların aksine hareketli bir yapıya sahip olan cihaz, “dock” modunda da kullanılabiliyor.

Samsung’un fiyatı ve çıkış tarihi hakkında bilgi vermediği bu cihaz geçtiğimiz gün Amazon’da su yüzüne çıktı. Amazon cihazı, “Samsung Fast Charge Wireless Charging Convertible Stand W/AFC Wall Charger” ismiyle satışa sundu. Samsung’un yeni kablosuz hızlı şarj teknolojisi için 89.99 dolarlık bir fiyat belirlenmiş durumda. Şimdilik ön sipariş sürecinde olan cihazın dağıtımına ise 20 Nisan’da başlanacağı belirtildi. Yani bir diğer değişle Galaxy S8 ve S8 Plus’ın çıkışından bir gün önce.

İçerisinde telefonun hızlı şarjdan ötürü ısınmasını engelleyecek ufak bir fan da bulunduran cihazın fiyatının biraz fazla olduğunu söylemek mümkün. Zira 725 dolarlık telefon ülkemizde 4400 TL’den satışa sunulduysa, bu cihazın da 500 lira gibi bir fiyata sahip olması bizleri şaşırtmayacaktır.