Hızlı şarj ve kablosuz şarj arasındaki rekabetin kazananı kim?

kablosuz şarj

Cep telefonunuzun markası ne kadar iyi olursa olsun, hızlı şarj ve kablosuz şarj arasında mutlaka kararsız kalırsınız. Esas olarak yalnızca 2013 yılında kullanılmaya başlanan kablosuzu şarj, hiçbir zaman liderliği ele geçiremedi. Ancak hem hızlı şarj, hem de kablosuz şarj arasındaki büyük rekabet hep devam ediyor.

Hızlı şarj özelliğini kullanmayan hiçbir cep telefonu kalmadı diyebiliriz. Çok acil durumlarda yola çıkması gereken kişiler, hızlı şarj özelliğine ihtiyaç duyuyor. Yalnızca yarım saat içerisinde %80 gibi bir şarj doldurma kapasitesine sahip hızlı şarjlar, hayatı ciddi oranda kolaylaştırabiliyor.

Hızlı şarj ve kablosuz şarj rekabetinde son durum

Hızlı şarj özelliği daha çok, Huawei ve Xiaomi gibi akıllı telefon üreticileri ile piyasada sağlam bir yer kazandı. Kablosuz şarj özelliği ise, Apple’ın cep telefonlarında daha geniş bir kullanıma sahip. Ancak rekabet konusunda kablosuz şarj, hızlı şarjın çok gerisinde kalıyor diyebiliriz.

hizli sarj

Hızlı şarj özelliğinin her akıllı telefon için farklı işlediğini söyleyebiliriz. Örneğin Huawei Mate 20 Pro 40 W’a kadar şarj imkanı sunabiliyor. Xiaomi firmasının da yakın bir zamanda üstün özelliklere sahip hızlı şarj ürünü çıkaracağı söyleniyor. Bu şarj aleti muhtemelen, piyasadaki en hızlı model olacak gibi görünüyor.

Tüm bunlara ek olarak bir de hibrit şarj aletlerinden bahsetmek mümkün. Basit bir örnek vermek gerekirse; cep telefonunuzun hem kablosuz hem de hızlı bir şekilde şarj edildiğini hayal edin. İşte tam da bu şarj aletleri böyle bir hayali gerçeğe dönüştürebiliyor. Hızlı şarj ve kablosuz şarj konusunda sizin tercihiniz hangisi? Seçiminizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Uzmanlardan uyarı: Telefonunuzu tamamen şarj etmeyin