Xbox’ın Patronu Değişti!

phil spencer featured

Microsoft’ta bir koltuk değişikliği daha yaşandı. Eğlence bölümünün; Xbox oyun konsolları ile Xbox Live, Xbox Music, Xbox Video ve Microsoft Studios yaratıcı ekiplerinin yeni başkanı Phil Spencer oldu.

Başkanlık görevinden önce Microsoft Studios’un başkan yardımcılığı pozisyonunda görev alan Spencer’ın Xbox bölümünün tamamının başına getirilmesiyle Xbox Başkanı ünvanını almış oldu. Atama haberini Phil Spencer Xbox blog sayfası aracılığıyla duyurdu.

phil-spencer-featured

Spencer açıklamasında; “Geliştirdiğimiz ürünlere zamanlarını, gönüllerini ve paralarını yatıran hayranlarımız için en iyisini yapmaya odaklandım ve onları Twitter ya da Xbox Live gibi kanallarla aktif olarak dinliyorum.” şeklinde konuştu. Diğer yandan yaratıcı ekiplerin birleştirilmesi sayesinde müşteri ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çok büyük fırsatlar yakalanacağını belirtti.

OYUNCULAR NE İSTERSE O OLACAK!

Xbox kullanıcılarının dünya çapında 80 milyona ulaştığının müjdesini de veren Spencer, yeni görevi ile oyuncuların isteklerine odaklanacaklarının haberini de verdi.

Çıkan bir takım dedikodular, Microsoft’un satın aldığı Nokia’nın CEO’su Stephen Elop’un Xbox bölümüne başkan olacağı konuşuluyordu. Ancak Spencer gibi oyun odaklı bir kariyer sahibi kişinin başkan olmasıyla, oyuncuların yüzünün güleceğini düşünüyoruz.

Android ve iOS Kullanıcıları Oyunlara Pek Düşkün