HTC One M8’de Hile Yapmış!

HTC M8 Smartphone

HTC, yeni duyurduğu amiral gemisi HTC One M8’e ait hız testlerinde hile yaptığını farklı bir şekilde kabul etti.

Uzur bir süredir HTC One M8’in hız testlerinde hile yapıldığına dair söylentiler almış başını gitmişti. HTC‘den gelen açıklamada bu konu reddedilmedi, bunun yerine hız testelrinde performans arttırmanın bir işlev olduğunu belirtti.

HTC-M8-Smartphone

HTC One M8 daha kullanıcılara sunulmadan önce hız testi sonuçları internete sızmış, sonuçlara bakıldığında da Galaxy S5 gibi oldukça güçlü rakiplerini geçtiği görülmüştü. Ancak bu sonuçlar şuan internette tartışılmaya başlandı.

Buna kanıt olarak ise cihazın hız testlerinde hile yapan cihazların tespitini sağlayan ve daha gerçekci sonuçlara ulaşılmasını sağlayan Antutu’nun yeni sürümü AnTuTu X’te rakipleri Galaxy S5, Xpreia Z ve LG G Pro 2‘nin gerisinde kalması gösteriliyor.

2014033012033785572

HTC ise yaptığı açıklama ile bu tür hızlandırmanın kullanıldığını kabul ediyor. CPU ve GPU‘nun maksimum hızlarını belirlendiği hız testlerinde, mühendislerin istenen durumlarda en iyi performansın sağlanabilmesi için ayarlamalar yaptıkları belirtiliyor.

Buna ek olarak HTC, geliştiricilerin ayarlardan performans modunun açılıp kapanmasının mümkün olduğu belirtiliyor. Bundan önce de Galaxy S4 için aynı konular açılmış ve hız testlerinde bu durumu kullandığı belirtilmişti.

Bizde o yüzden okurlarımızı şu uyarıyı yapmayı uygun görüyüroz. Siz siz olun hız testi sonuçlarına bakarak telefon alımı yapmayın.

Samsung Galaxy S5 Ön Sipariş İle Media Markt’da