Xbox Series S kullanılabilir alanı belli oldu

Xbox Series S özellikleri

Microsoft’un uygun fiyatlı yeni nesil konsolunun kullanım alanı ortaya çıktı. İşte Xbox Series S kullanılabilir alanı ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere Microsoft bu nesilde iki farklı konsolla kullanıcıların karşısına çıktı. Genel itibariyle tam performansa sahip olan konsol Xbox Series X ismini taşıyor. Gücü biraz daha düşürülmüş ve Xbox One X tadındaki konsolun ismi ise Xbox Series S.

Önümüzdeki dönemde Xbox Series S’in Series X ve PS5’i zorlayacak olan oyunları nasıl çalıştıracağı şimdilik soru işareti. Fakat Microsoft bunun bir sorun olmayacağı konusunda müşterilerini ikna etmeyi başarmış durumda.

Peki Series S‘in depolama alanı gerçekten yeterli olacak mı? 512GB’lık disk ile gelen Series S acaba kullanıcılara yeteri kadar alan sunacak mı?

Xbox Series S kullanılabilir alanı yeterli mi? İşte yanıtı

Xbox Series S

Az önce de belirttiğimiz üzere Series S’te 512 GB’lık bir alan bulunuyor. Fakat bu alandan işletim sistemi için gerekli olan alan düşülünce geriye sadece 364GB’lık alan kalıyor. Bu alanın oyunlar için yetersiz olduğu aşikar.

Günümüzde en basit bir oyun bile 100GB’lık alana sahip. Bu alan zamanla güncellemeler ile birlikte 200 GB’ta kadar çıkabiliyor.

Dolayısıyla bu alanın zamanla oyun severleri zor durumda bırakacağını es geçmemek gerekiyor. Series S’in fiyatı Series X ve PS5’e göre çok daha uygun olabilir. Fakat iş bununla bitmiyor. Eğer Series S’i alırsanız da mutlaka 1TB’lık sürümü tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Godfall PC sistem gereksinimleri açıklandı