Xbox Series X teknik özellikleri açıklandı!

Xbox Series X teknik özellikleri

Microsoft, Xbox Series X teknik özellikleri ile karşımıza çıktı. Microsoft bu sefer işi sansa bırakmayacak gibi görünüyor. Bu donanım nedir!

Microsoft, yeni nesil oyun konsolu için duyurularına hız kesmeden devam ediyor. PlayStation cephesinin suskunluğunu çok güzel bir şekilde değerlendiren Microsoft, bilgisayarların pabucunu dama attıracak Xbox Series X teknik özellikleri ile karşımıza çıktı. Microsoft, bu nesil işi sansa bırakmamaya niyetli.

Gücünü 8 çekirdekli 3.8 GHz hızında çalışan Custom Zen 2 CPU‘dan alacak olan konsolda 12 TFLOPS gücünde Custom RDNA 2 GPU grafik birimi yer alacak.

PlayStation 5 özellikleri hakkında yeni iddialar ortaya çıktı!

16 GB GDDR6 RAM ile gelecek olan konsolda 1 TB özelleştirilmiş SSD bulunacak. 1 TB da genişletilebilir hafızaya sahip olacak olan konsol 4K çözünürlükte 60 FPS oyun deneyimini net bir şekilde sunacak. 1080P‘de ise 120 FPS‘e kadar destek sunacak.

Konsolda bir de Quick Resume adı verilen teknoloji yer alacak. Bu sayede oynadığınız oyunu kapatmadan yeni oyun açabileceksiniz. Bir önceki oyuna hızlı bir şekilde geri dönüp kaldığınız yerden oynamaya devam edebileceksiniz. Bu teknolojinin detaylarına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de 5.000 TL civarında satılmasını beklediğimiz bu konsol, PC oyuncularını bile kıskandıracak gibi görünüyor. Bu ayarda stabil bir PC toplamak için 10.000 TL’yi gözden çıkaracağınızı düşünürseniz, yeni nesilde direkt konsol almanız daha mantıklı olacak.

Xbox Series X teknik özellikleri

İşlemci8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU
Grafik birimi12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Kalıp boyutu360.45 mm2
İşlemci teknolojisi7nm Enhanced
RAM16 GB GDDR6 w/ 320mb bus
Bellek bant genişliği10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
G1 TB Custom NVME SSD
I/O Çıkışı2.4 GB/s (Raw) / 4.8 GB/s
Genişletilebilir Depolama Alanı1 TB Expansion Card
Genişletilebilir DepolamaUSB 3.2 External HDD desteği
Optik sürücü4K UHD Blu-Ray Sürücü
Performans4K @ 60 FPS / 120 FPS’e kadar

 

Coronavirus’ten dolayı ertelenmeze 2020’nin son çeyreğinde satışa sunulması beklenen Microsoft’un yeni canavarının çok canlar yakacağını söyleyebiliriz. Şimdi bu gövde gösterisinden sonra gözler PS4 Pro ile 2K oyun deneyimi sunabilen Sony’ye çevrilmiş durumda. Bakalım PlayStation 5 teknik özellikleri ile Series X kadar güçlü olabilecek mi?