Trendyol ürünü sosyal medyada büyük tepki topladı

Trendyol

En büyük e-ticaret platformları içerisinde yer alan Trendyol, ürünü nedeniyle büyük bir eleştiri aldı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Ona ticaret siteleri bazen hiç beklemedikleri tepkiler ile karşılaşabiliyor ve Trendyol ürünü bunun son örneği oldu. Özellikle Trendyol, son dönemlerde adeta tepki yağmuruna tutuldu. Hatırlayacağınız üzere İzmir depreminde, Elif Perinçek ismindeki bir çocuk kendisini kurtaran itfaiye erinin elini tutmuştu. Bir şirket bunu ticaret için kullandı.

Elif Perinçek itfaiye erinin elini tutarken ortaya kalpleri ısıtan bir görüntü çıkmıştı. Bu görüntüyü hediyehanem isimli bir mağaza ticarete çevirdi. O anı kupa ve çerçevelere işletti. Böyle bir görüntülü ticaret için kullanılması sosyal medyada adeta deprem etkisi yarattı.

Trendyol yazılı açıklama yaptı

İzmir depremi sonrasında ortaya çıkan bu görüntü, umudunu asla kaybetme yazan özel bir kupa ile satışa sunuldu. Bunun üzerine sosyal medya platformlarında, hem Trendyol hem de hediyehanem isimli şirket için tepkiler çığ gibi büyüdü.

Trendyol ürünü

Trendyol konu ile alakalı hassas olduklarını ortaya koyabilmek için yazılı bir açıklama yaptı. Trendyol, “Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

İlerleyen zamanlarda Trendyol firmasının ne tür tepkilerle karşılanacağı ise henüz bilinmiyor. Sizce bu tür ticari faaliyetler nasıl daha hızlı engellenebilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.