Xbox oyun kolu stokları tükenmiş durumda

Xbox oyun kolu

Dünyanın dört bir yanında Xbox oyun kolu stokları tükenmiş durumda. Microsoft stok sıkıntısının ne zaman çözüleceğini bilmiyor.

Pandemi sebebiyle 2020’nin başından beri zaman zaman uygulanmak zorunda kalan karantina süreçleri, teknoloji dünyasında ciddi bir tedarik sıkıntısı yaratmış durumda. Tüm dünyada bir çip sıkıntısı yaşandığını, bu yüzden telefon ve konsol üreticilerinin yeni ürün çıkarmakta zorlandığını duymayan kalmamıştır herhalde. Yaşanan bu sorun, dünyanın dört bir yanında stokların yetersiz kalmasına sebep oluyor.

Pandemi sebebiyle yaşanan bu tedarik sıkıntısının son kurbanı da Xbox oldu. Çünkü şu anda pek çok ülkede Xbox oyun kolu stokları tükenmiş durumda. Microsoft da VGC’ye yaptığı açıklamada bu stok sorununu doğruladı. Xbox One, Xbox Series S ve Series X konsolların oyun kolları için talebi karşılayacak stokları temin etmekte sıkıntı yaşadıklarını açıkladı. Ayrıca şirketin PC, Android ve iOS cihazlar için sunduğu oyun kolunun da stokları tükenmiş durumda.

xbox controller

Xbox oyun kolunun stok durumu ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor elbette. Örneğin ABD’de bu konuda bir stok sıkıntısı yaşanmadığı söyleniyor. Öte yandan Fransa, Avustralya, İngiltere gibi bazı ülkelerde ise tüm stoklar tükenmiş durumda. Xbox kollarının az sayıda kalması, fiyatlarının da artmasına sebep oldu. Stokların tükenme noktasına geldiği bazı ülkelerde satıcıların Xbox oyun kolu fiyatlarını iki katına çıkardığı söyleniyor.

Microsoft bu stok sıkıntısının sebebi olarak yukarıda da bahsettiğimiz tedarik sorunlarını gösteriyor. Amerikalı teknoloji devi bu sorunun farkında olsa da stok sıkıntısının ne zaman sona ereceği konusunda net bir tarih vermekten kaçınıyor. Bu da stok sıkıntısının bir süre daha süreceğini düşündürüyor.

Huawei yeni akıllı saatinde şeker ölçme özelliği de sunabilir