Xbox One 400 Milyon Dolar Zarara Neden Oldu

Xbox One 400 Milyon Dolar Zarara Neden Oldu

İstediği gibi bir başlangıç yapamayan ve PlayStation 4’ün açık ara gerisinde kalan Xbox One, Microsoft’a şu ana kadar 400 milyon dolar zarar ettirdi.

Yeni nesil konsolu Xbox One‘ı geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya süren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, yeni nesil konsoluyla istediği başarıyı yakalayamamış ve aynı dönemde piyasaya sürülen PlayStation 4 karşısında açık ara geride kalmıştı. Yeni nesil konsollar savaşında alınan bu yenilginin ardından Xbox One‘ı daha cazip hale getirmek için sıkı bir çalışma yürüten Microsoft, bugüne kadar birçok değişiklik yapmış olsa da devasa bir zarardan kurtulamamış gibi görünüyor.

Xbox_One

2014 yılı için mali rakamlarını geçtiğimiz günlerde yayınlayan Microsoft, Xbox One‘ın üretim maaliyetleri ve tanıtım masraflarının yaklaşık 400 milyon dolarlık bir zarara neden olduğunu açıkladı. Microsoft’un toplam konsol satışları geçtiğimiz yıla oranla 1.9 milyonluk bir artış göstererek 11.7 milyona ulaşmış olsa da, yeni konsolun tanıtımı için yapılan harcamalarla birlikte bu satışların maaliyetleri karşılayamadığı belirtiliyor.

Xbox One kötü bir başlangıç yaparak Microsoft’u zarara uğratmış olsa da, henüz yeni nesil konsollar mücadelesinin başında olduğumuz göz önüne alındığında bu zararı telafi etmek için ikinci bir şans yakalayacak gibi görünüyor. Ancak şu ana kadar PlayStation 4’ün gölgesinden kurtulamayan Xbox One’ın bu şansı değerlendirip değerlendiremeyeceği belirsizliğini koruyor.

Assassin’s Creed Unity Hakkında Yeni Açıklamalar