Xbox One Japon Kullanıcıları Kazanmaya Çalışıyor

Xbox One Japon Kullanıcıları Kazanmaya Çalışıyor

Xbox One’ı geçtiğimiz ay satışa sunduğu Japonya’da istediği ilgiyi göremeyen Microsoft, Japon kullanıcıları cezbedebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kasım ayında piyasaya sürdüğü yeni nesil konsolu Xbox One‘ı geçtiğimiz ay Japonya’da satışa sunan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, teknoloji dünyasının en önemli pazarları arasında yer alan Japonya’da istediği başarıyı yakalayamadı. Sony ve Nintendo gibi rakip firmaların ana yurdu olmasıyla hali hazırda zorlu bir pazar olan Japonya’da yürüttüğü tanıtım kampanyasıyla kullanıcıları kızdıran Microsoft, kendisini Japon kullanıcılara affettirmek ve yeni nesil konsolunu daha cazip hale getirmek için sıkı bir çalışma yürütüyor.

Xbox_One_Japonya

Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri istenilen ilgiyi görmeyen ve rakibi PlayStation 4’ün açık ara gerisinde kalan Xbox One, son dönemde yaptığı değişikliklerle rakibiyle arasındaki farkı kapatmaya başlamış olsa da, Japonya’da oldukça kötü bir başlangıç yaptı. Xbox One’ı yaklaşık bir ay önce satışa sunulduğu ülkede şu ana kadar sadece 30 bin konsol satmayı başaran Microsoft, buna rağmen Japon kullanıcılardan henüz vazgeçmemiş gibi görünüyor. Japon kullanıcıların ve oyun geliştiricilerinin kendileri için ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken Microsoft, kullanıcılardan gelen geri dönüşleri dikkate alarak bu bölgedeki çalışmalarını geliştiriceklerini açıkladı.

Windows 10 Önümüzdeki Yıl Telefonlara Taşınacak