Xbox One Japonya’da Üzdü

Microsof yeni nesil oyun konsolunu Japonya’da piyasaya sürdü. Ancak şirket beklediğini bulamadı. 

Yeni nesil oyun konsollarından yarışı geriden takip eden Xbox One Japonya’da satışa sunuldu. Ancak Microsoft’un cihazı Sony’nin ana vatanında beklenen ilgiyle karşılanmadı. Oyuncular Xbox One’a beklenen ilgiyi göstermediler.

 

xbox-one-japan-launch-02_g199

 

Yeni nesil oyun konsolları arasındaki kıyasıya rekabet her geçen gün daha da kızışıyor. Öyle ki hem Sony hemde Microsoft yeaptıkları çeşitli hamleler ile konsol satışlarını daha yukarılara çekmeye çalışıyorlar. Özellikle Microsoft yarışı geriden takip etmesi nedeniyle hamlelerini sıklaştırmış durumda. Şirketin bu hafta içerisinde Xbox One’ı 29 ülkede satışa sunması bekleniyor. Bu ülkelerden bir taneside Türkiye.

Xbox One dün Japonya’da satışa sunuldu. Konsol oyuncuları tarafından elektronik marketler önünde kuyruklar oluşturulması beklenirken cihazı ilk alabilmek için gelen yalnızca üç beş kişi bulunuyordu. Daha önce Xbox 360 için oluşan kuyrukların Xbox One için oluşmaması tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı.

Xbox One resmi olarak bugün ülkemizde satışa sunuluyor. Bakalım Microsoft beklediği ilgiyi ülkemizde bulabilecek mi ? Xbox One’ın hemen hemen bütün pazarlarda Playstation 4’ü geriden takip etmesinin nedenin ise bir an önce tespit edilip daha etkili hamleler yapılması şirket adına faydalı olacaktır.

Lenovo’nun Yeni Ürünleri IFA 2014′de Görücüye Çıktı