PlayStation 4 Japonya’da Yarışı Kaybediyor

PlayStation 4 Japonyada Yarışı Kaybediyor

Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 4 dünya genelinde büyük ilgi görüyor olsa da, firmanın ana yurdu olan Japonya’da beklenen rakamlara ulaşamadı.

Oyun konsolları alanına öncülük eden firmalar arasında yer alan Japon teknoloji devi Sony, yeni nesil konsolu PlayStation 4‘ü geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürdü ve şu ana kadar oldukça başarılı bir satış grafiği yakalamayı başardı. Tüm dünyada kullanıcılardan büyük ilgi gören PlayStation 4 rakibi Xbox One’ı açık ara geride bırakmayı başardı ve yeni nesil konsollar yarışında zirveye tırmandı.

PlayStation_4

Ancak Sony‘nin konsolu tüm dünyada yakaladığı bu başarıyı kendi ülkesi olan Japonya’da tekrarlamayı başaramadı. Bu yılın Şubat ayında Japonya’da satışa sunulan PS4, ilk günlerde yoğun ilgiyle karşılanmış olsa da bu ilgi kısa sürede azaldı. Geçtiğimiz hafta boyunca Japonya’da sadece 7.876 adet satmayı başaran PS4, ülkede en çok satılan konsollarda ilk üçe bile giremedi. Japonya’da en çok satılan konsol Nintendo 3DS olurken, ikinci sırada PlayStation Vita ve üçüncü sırada da Nintendo Wii U yer aldı.

Windows XP İndirilmeye Devam Ediyor