PlayStation 4 Çin’de de Satışa Sunulacak

PS4 10

14 yıllık yasağın kaldırılmasının ardından Xbox One’a kavuşan Çin’in Sony’nin de dikkatini çektiği ve PlayStation 4’ün ülkede satışa sunulacağı söyleniyor.

Kasım ayında piyasaya sürdüğü yeni nesil konsolu PlayStation 4‘le büyük başarı yakalayan Japon teknoloji devi Sony, yeni nesil konsolunu farklı bölgelere taşımaya devam ediyor. Şu ana kadar 10 milyondan fazla satmayı başararak aynı dönemde piyasaya sürülen rakibi Xbox One’ı açık ara geride bırakan PlayStation 4’ü geçtiğimiz ay kendi ülkesi Japonya’da satışa sunan Sony, şimdi de gözünü dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Çin’e dikti.

PS4

Sıkı ticari yasaları nedeniyle özellikle yerel olmayan firmalar için zor bir pazar olarak değerlendirilen Çin, yeni nesil konsolların satışına 14 yıl sonra müsade etmesiyle bir kez daha Sony ve Microsoft gibi konsol üreticilerinin dikkatini çekmeyi başardı. Yıllardır yeni konsollara hasret kalan kullanıcılar geçtiğimiz ay satışa sunulan Xbox One’a yoğun ilgi göstermiş ve konsolun satışlarında önemli bir artışa sebep olmuştu. Microsoft’un yüzüne güldüren Çin’de benzer bir başarı yakalamak isteyen Sony, PlayStation 4‘ü ülkede satışa sunmak istediğini bir süre önce açıklamıştı. Sony’nin bu yöndeki planlarını gün yüzüne çıkaran Bloomberg, firmanın PS4’ü Aralık ayında Çin’de satışa sunacağını iddia etti.

Eski Serilerden Oyunlar Xbox One Yolunda