Xbox Cloud Gaming artık iOS ve masaüstünde mevcut!

Xbox Cloud Gaming iOS ve masaüstünde mevcut!

Microsoft bugün, Apple cihazları ve masaüstü bilgisayarlar için web üzerinden Xbox Bulut Oyun hizmetini başlattığını duyurdu. Hizmet şu anda 22 ülkede Xbox Game Pass Ultimate hizmetinin abonelerine sunuluyor.

Xbox hayranlarını sevindirecek bir haber bugün Microsoft’tan geldi. Artık Xbox Cloud Gaming hizmetleri masaüstü ve iOS’ta erişilebilir halde. Hizmete erişmek için iPhone, iPad, PC veya Mac’inizdeki Microsoft Edge, Chrome veya Safari tarayıcısı üzerinden xbox.com/play adresini ziyaret etmeniz gerekiyor. Game Pass Ultimate hizmetine zaten aboneyseniz ve şu an için özelliğie gelen 22 ülkeden birindeyseniz, 100’den fazla oyunu hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Microsoft, oyunların bulutta özel Xbox Series X donanımında çalıştığını söylüyor. Oyunlar 1080p 60fps’ye kadar yayınlanıyor.

Xbox Cloud Gaming iOS ve masaüstünde mevcut!

Xbox Kablosuz Oyun Kumandası veya diğer desteklenen modeller gibi bir Bluetooth kumandası kullanarak oyun oynayabileceksiniz. Mobil cihazlarda, 50’den fazla başlık için etkinleştirilen özel dokunmatik kontrollerden de yararlanabilirsiniz. Şu an için Xbox cloud gaming özelliğini destekleyen ülkeler listesi ise şu şekilde: Avusturya, Belçika, Kanada, Çekya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Kore, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık’ı içermektedir. ve Amerika Birleşik Devletleri. Özelliğin ülkemize ne zaman geleceğiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak yeni eklenti bu bölgelerde problemsiz bir şekilde çalışırsa yakında daha fazla bölgeye yayılmaya başlayacaktır.

Samsung amiral gemilerini ucuza satmaya başlayacak: Xiaomi ile rekabet edemiyor