Tapo C310 dış mekân kamerası: Gece gündüz, uygun fiyatlı güvenlik

hjk76o

#İŞBİRLİĞİ

TP-Link’in dış mekân güvenlik kamerası Tapo C310, bir süre önce ülkemizde de teknoloji severlerin beğenisine sunuldu. Ürün, uygun fiyatı ve kolay kurulumu sayesinde hem eviniz hem de ofisiniz için güzel bir güvenlik çözümü sunuyor.

Tapo C310 dış mekân güvenlik kamerası, ev ve küçük ofislerin güvenliği için ideal bir ürün. Kurulumu da kolay. Mobil uygulamasının da yardımıyla ister ethernet kablosu aracılığıyla, isterseniz de kablosuz olarak internet ağına dahil edebiliyorsunuz.

Tp-Link’in Tapo isimli uygulamasını ücretsiz olarak akıllı telefonunuza indirebilirsiniz. Bu uygulama, hem Android hem de iOS uygulama marketinde bulunuyor.

Tapo C310 dış mekân kamerası: Gece gündüz, uygun fiyatlı güvenlik

Sonrasında da uygulamayı açıp login olmalısınız. Eğer daha evvel kullanmadıysanız, kısa sürede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Uygulama ve üye olmak neden gerekli diye soracak olursanız, kameranın uzaktan kolaylıkla kontrolü için bunlar gerekli.

Bu kamerayı ister kablolu, isterseniz de kablosuz olarak kullanabilirsiniz. Tabii ki eviniz ve ofisinizde, iyi bir internet bağlantınız da olmalı. Yüksek kalitede görüntülerin kaydedilip arşivlenmesi ve sonrasında da ihtiyacınız doğrultusunda kontroller gerçekleştirebilmeniz için microSD ihtiyacınız da var. Ürüne, 8GB’tan 128GB’a kadar microSD kart takabiliyorsunuz.

Ürünün konumlandırılması da gayet basit. İsterseniz duvarda belirlediğiniz noktaya sabitleyebilirsiniz. İsterseniz bir pencere kenarı, isterseniz de bir kapıya sabitleyebilirsiniz. Böylelikle, Yukarı aşağı olarak 70 derecelik açı ve 360 derece görüntüleme mümkün oluyor.

Başta da belirttiğimiz gibi, bu bir dış mekân kamerası. Dolayısıyla zorlu ve değişken hava şartlarına karşı da uyum sağlaması gerekiyor. Bu, kesintisiz koruma için önemli. Tapo C310, IP66 sertifikasına sahip. Yani uzun süre boyunca toz ve sudan etkilenmeden sorunsuz çalışabiliyor.

Tapo C310 dış mekân kamerası: Gece gündüz, uygun fiyatlı güvenlik

3MP değerdeki kamera, hem gündüz hem de gece saatlerinde net görüntüler yakalayabiliyor. Özellikle karanlık ortamlarda, kameralarda “gece çekim modu” aranır, ki işte o mod bu üründe bulunuyor. Kamera, her yer tamamen karanlık olsa bile, 30 metre mesafede görüntüleme yapabiliyor.

2.4GHz’ta kablosuz bağlantı sağlayan ve WPA/WPA2-PSK kablosuz ağ güvenliği sunan ürün, çekilen videoları 1080p 15FPS değerinde, H.264 formatında sıkıştırarak depoluyor.

Kameranın bir diğer güzel tarafı ise, hareket algılayıcı sensörlere sahip olması. Böylelikle eviniz ya da ofisinizin yakınlarında bir hareketlilik varsa, bundan haberdar oluyorsunuz. Ek olarak, caydırıcı etki amaçlı otomatik siren sistemini de devreye sokarak kötü niyetli kişileri kaçırabilirsiniz.

Tapo C310 dış mekân kamerası: Gece gündüz, uygun fiyatlı güvenlik

Diyelim ki kameranın bulunduğu bölgeyi incelemeye gittiniz ve evdekilerle o an iletişimde olmak istiyorsunuz. Kamera, üzerinde hem mikrofon hem de hoparlör barındırıyor.

Dolayısıyla uzak mesafede olsanız bile konuşabiliyorsunuz. Ya da diyelim ki evinize bir kargo geldi. Kamera üzerindeki hoparlör aracılığıyla kargo görevlisiyle konuşabilirsiniz.
Ayrıca, kolay kullanım için Amazon Alexa ve Google Asistan destekleri de mevcut

Tapo C310 dış mekân kamerası: Gece gündüz, uygun fiyatlı güvenlik

Tapo C310, ülkemizde 430 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Asus ZenBook Pro Duo 15 OLED: Geleceği Günümüze Getiren PC