World of Warcraft Çin’de oynanamayacak

world of warcraft

Blizzard Entertainment, ortağı NetEase ile bir anlaşmaya varamadığı için Çin’de Overwatch 2 ve World of Warcraft gibi önemli oyunları askıya alacağını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Hearthstone, Starcraft, Heroes of the Storm, Diablo III ve Warcraft III: Reforged ile birlikte bu oyunlar 23 Ocak 2023’ten itibaren Çin’de kullanılamayacak. Blizzard basın açıklamasında, “İki taraf, Blizzard’ın çalışma ilkeleri ve oyunculara yönelik taahhütleriyle tutarlı sözleşmeleri yenilemek için bir anlaşmaya varmadı ve sözleşmelerin Ocak 2023’te sona ermesi planlanıyor.” açıklamalarını yaptı. “Önümüzdeki günlerde yeni satışları askıya alacağız ve Çinli oyuncular yakında bunun nasıl çalışacağına dair ayrıntıları alacaklar. World of Warcraft Dragonflight, Hearthstone: March of the Lich King ve Overwatch 2’nin 2. sezonu için gelecek sürümler daha sonra devam edecek.” ifadelerini kullandı.

world of warcraft

NetEase, Çin’in en büyük ikinci oyun şirketi ve 2008’den beri Blizzard ile ortaklık yapmakta. Bloomberg’e göre anlaşma sadece parayla ilgili değildi, aynı zamanda fikri mülkiyet ve oyuncu verilerine kimin sahip olduğuyla ilgiliydi. Uzun süredir devam eden anlaşma dostane bir şekilde sona ermiş gibi görünmüyor. Dönem dönem Çin’de bazı uygulamaların ve oyunların yasaklandığını görüyoruz. Bu kapsamda popüler oyunlardan biri daha yasaklanacak. Blizzard dünya genelinde en popüler oyunlara sahip bir şirket olarak ön plana çıkıyor. World of Warcraft oyununun dünya genelinde binlerce oyuncusu olduğu düşünüldüğünde bu durum çoğu oyuncuyu etkileyecektir.

iPhone 15 USB Type-C ile geliyor! Hayaldi gerçek oldu!