Windows Phone ve Windows 525 Bin Uygulamaya Ulaştı

Windows 10 575

Windows Phone ve Windows kullanıcılarına daha fazla uygulama seçeneği sunabilmek için uğraşan Microsoft, 525 bin uygulamaya ulaşıldığını duyurdu.

Hizmetler ve cihazlar firması haline gelebilmek için sıkı bir çalışma yürüten Amerikalı teknoloji devi Microsoft, akıllı telefon pazarında daha etkili olabilmek için dev yatırımlar yapıyor olsa da bu yatırımlarının karşılığını şu ana kadar alabilmiş değil. Akıllı telefon pazarında Android ve iOS gibi popüler işletim sistemlerine karşı bir türlü isteneni veremeyen Windows Phone son aylarda yükselişe geçmiş olsa da, hala rakiplerinin oldukça gerisinde yer alıyor.

Windows_Phone_10

Windows Phone‘un diğer mobil işletim sistemlerinin gerisinde kalmasının en önemli nedenlerinden biri de, mobil uygulamalar söz konusu olduğunda Android ve iOS’la yarışamıyor olması. Hem uygulama seçenekleri konusunda rakiplerinin altında kalması hem de uygulamalara genellikle geç kavuşması Windows Phone’un kullanıcı çekmesine engel oluyor olsa da, Windows Phone ve Windows kullanıcılarına sununlan uygulama sayısı her geçen gün artıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Microsoft, her gün yüzlerce yeni uygulamanın Windows Store‘a eklendiğini ve Windows kullanıcılarının artık 525 uygulamaya erişim sağlayabildiğini açıkladı.

Microsoft Office 16 Beta İnternete Sızdırıldı