Windows Phone Satışları Düşüşe Geçiyor

Windows Phone Kullanıcıları Sadık Çıktı

Microsoft’un tüm çabalarına rağmen rakiplerinin açık ara gerisinde kalmaktan kurtulamayan Windows Phone’un kullanıcı sayısının düşüşe geçeceği belirtiliyor.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için sıkı bir çalışma yürüttüğü mobil işletim sistemi Windows Phone, şimdilik Android ve iOS gibi güçlü rakiplerinin açık ara gerisinde kalmış olsa da, hem firmanın umudu hem de analistlerin tahmini işletim sisteminin önümüzdeki yıllarda pazar payını ciddi ölçüde arttıracağı yönündeydi.

Windows_Phone_8.1

Windows Phone‘un önümüzdeki yıllarda akıllı telefon pazarındaki payını arttıracağı yönündeki bu tahminler hala geçerliliğini koruyor olsa da, işletim sisteminin satışları önümüzdeki aylarda düşüşe geçecek gibi görünüyor. Uzun vadeli beklentilerin aksine olan bu olası düşüşün sebebi olarak ise önümüzdeki aylarda Windows Phone işletim sistemli bir amiral gemisi akıllı telefonun piyasaya sürülmeyecek olması gösteriliyor.

Düşük maliyetli akıllı telefonların özellikle gelişmekte olan pazarlarda gördüğü yoğun ilginin büyüsüne kapılan Microsoft telefon satışlarını attırmak için bu alana yönelmiş olsa da, firmanın bu süreçte üst düzey akıllı telefonları ihmal etmesi kullanıcı kaybetmesine neden olacak gibi görünüyor. Üstelik Windows Phone kullanıcı sayısındaki bu düşüşün 2015’in ortasına kadar devam edebileceği belirtiliyor.

Cyanogen CEO’su Samsung’u Eleştirdi