50 Milyondan Fazla Lumia Kullanıcılara Ulaştı

Microsoft Lumia 535 DG

Dün Almanya’da düzenlenen bir konferans sırasında Windows Phone hakkında konuşan Microsoft, 50 milyonda fazla Lumia’nın kullanıcılara ulaştığını açıkladı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un mobil işletim sistemi Windows Phone, akıllı telefon pazarında karşılaştığı Android ve iOS gibi güçlü rakiplerin gerisinde kalmaktan şu ana kadar kurtulamamış olsa da Microsoft tarafından yayınlanan yeni istatistikler işletim sisteminin şimdiden birçok kullanıcıya ulaştığını ve her geçen gün pazar payını arttırdığını gözler önüne serdi.

Lumia535_3

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlenen bir konferans sırasında Windows Phone kullanımı hakkında açıklamalarda bulunan Microsoft, bugüne kadar 50 milyondan fazla Lumia cihazın kullanıcılara ulaştığını duyurdu. Microsoft tarafından açıklanan bu rakam Windows Phone’un pazar payı hakkında herhangi bir anlam ifade etmese de, işletim sisteminin geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardığını gösterdi. Üstelik merakla beklenen Windows Phone 10’un önümüzdeki yıl yayınlanmasıyla birlikte kullanıcı sayısının önemli ölçüde artması bekleniyor.

Ayrıca işletim sisteminin kullanıcılarına her geçen gün daha fazla uygulama sunulduğuna da dikkat çeken Microsoft, Windows Phone Store’da 320,000 uygulamaya ulaşıldığını belirtti.

Microsoft ve Real Madrid’den Yeni Ortaklık