Windows 10 Windows Phone’u Yükseltemeyecek

Windows Phone 10 Ön İzlemesi 2015e Kaldı

Geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtılan Windows 10’un, Android ve iOS’un gerisinde kalan Windows Phone için beklenen etkiyi yaratamayacağı belirtiliyor.

Merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 10‘u 30 Eylül’de düzenlediği basın toplantısıyla resmi olarak tanıtan Microsoft, işletim sisteminin test sürümünü aynı hafta içerisinde kullanıcılarına sunmuştu. Akıllı telefon kullanıcıları bu sürüme şimdilik kavuşamamış olsa da 30 Eylül’deki basın toplantısında konuya değinen Microsoft, Windows Phone 10’un deneme sürümünün de 2015 başlarında yayınlanacağını duyurmuştu.

Windows_10

Sunduğu yeni özellikler ve yenilikçi tasarımıyla kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan Windows 10’un akıllı telefonlara da taşınması, dünya genelindeki milyonalarca Windows Phone kullanıcısı tarafından merakla bekleniyor olsa da analistlere göre yeni işletim sisteminin yayınlanması Windows Phone’un yükselmesine pek de katkı sağlayamayacak.

Araştırma şirketi Creative Strategies’in kurucusu ve baş analisti Tim Bajarin konu hakkındaki görüşlerini teknoloji dünyasıyla paylaştı ve Windows Phone’un yükselişi için Windows 10’un da yeterli olmayacağını iddia etti. Android ve iOS’un akıllı telefon pazarında oldukça güçlü olduğuna dikkat çeken Bajarin, Windows 10‘un Windows Phone’a yeni bir soluk getireceğini ama buna rağmen işletim sisteminin rakiplerine karşı mücadelesinde yeterli olamayacak.

Linux Kullanıcıları Alien: Isolation’ı İstiyor