iOS, Android ve Windows Phone’da Son Durum!

iOS Android ve Windows Phoneda Son Durum

Mobil işletim sistemi pazarının şüphesiz en büyük üçü Android, iOS ve Windows Phone. Peki bu üç işletim sistemi arasındaki rekabet ne durumda?

Piyasa araştırma firması ComScore tarafından yapılan son araştırmanın verilerine göre ABD’de; Android ve Windows Phone kullanıcılarının oranında herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

iOS, Android ve Windows Phone'da Son Durum!

ComScore tarafından yapılan araştırmanın sonucu Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kapsıyor. Yayınlanan rapora göre ABD’de akıllı telefon sahibi kişi sayısı, Şubat ayındaki orana göre yüzde 4 artış göstererek 169 milyon kullanıcıya ulaştı. Diğer yandan mobil işletim sistemleri arasındaki savaşta sadece iOS büyüme kaydetmeyi başardı. Android ve Windows Phone‘un pazar paylarında gözle görülür bir değişiklik yaşanmadı.

iOS cihazlarının tek üreticisi olan Apple, cihazların yüzde 41.9’unu üreterek liderliği kapmayı bildi. İkinci sırayı yüzde 27.8’lik pay ile Samsung alırken onu LG, Motorola ve HTC gibi şirketler takip etti.

Android mobil işletim sistemi yüzde 52.1’lik pazar payıyla en çok kullanılan akıllı telefon platformu olma özelliğini korumaya devam ederken Mayıs ayındaki pazar payında herhangi bir artış gözlemlenmedi. Buna karşın iOS ise ABD’deki pazar payını yüzde 0.6 oranında arttırabildi. Windows Phone yüzde 3.4 oranını korurken, BlackBerry ve Symbian kan kaybetmeye devam etti.

iOS, Android ve Windows Phone'da Son Durum!

Xiaomi Çok Hızlı Gidiyor!