Windows Phone kullanım oranları açıklandı

windows phone

Microsoft’un Windows Phone’unun kullanım oranları açıklandı. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Gartner; Windows Phone’un kullanım oranlarıyla ilgili bir araştırma yaptı. Windows Phone yüzde 1.7’lik bir pazar payına sahip. Yapılan araştırma sonucunda ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Dünya genelinde 353 milyon adet cep telefonu; 2015 yılının 3. Çeyreğinde satılmış. Android İşletim Sistemli 299 Milyon adet cep telefonunun bu dönemde satıldığını görüyoruz.

Yani Android; Açık Ara Lider. iOS İşletim Sistemli 46 milyon adet cep telefonu da ayrıca yine bu dönemde satılmış. iOS; 2. sırada yer alıyor.

windows phone

Windows Phone; 5.8 Milyonluk bir satış rakamına sahip. Bunu yüzdelerle açıklamak gerekirse Windows Phone bu satış rakamlarıyla yüzde 1.7’lik bir dilimde yer alıyor.

2014 yılında Windows Phone; yüzde 3.0’den, yüzde 1.7’ye düşmüş durumda. Microsoft; Windows 10 ile beraber satışlarda öne geçmek istese de rakipleri an itibariyle almış başını gidiyor.

Çoğu kullanıcı hâlen iOS ve Android İşletim Sistemli telefonlara ilgi gösteriyor. Windows Phone’lara, Windows 10 İşletim Sistemi güncelleştirmesi, Aralık ayında gelecek. Windows 10’lu telefonlar ise resmi olarak 2016 yılında satışa sunulacak.

Sony Xperia Z3+ ABD’de satışa çıktı