Windows Phone Tercih Ediliyor!

windowsphone8

Microsoft’u sevindirecek bir Windows Phone açıklaması bilgisayar dünyasının dev şirketinden geldi.

windowsphone8

Teknoloji dünyasının önemli markalarından olan IBM’in hatırı sayılır yöneticisine göre, Windows Phone işletim sistemi olan cihazlar iş dünyasının büyük çoğunluğu ve çalışanları tarafından tercih ediliyor.

IBM Customer Platform Services kıdemli yardımcı başkanı Jim Szafranski yaptığı açıklamada, çalışanların Windows Phone işletim sistemi bulunan cihazları tercih etmesinin en büyük sebebi, Microsoft sistemleri ile uyumlu olmasından kaynaklanıyor. Bu açıklamaya bakarak pazar payına baktığımızda sadece yüzde 3’lük bir orana sahip olan Windows Phone, Andorid ve iPhone’nun çok gerisinde.

İş dünyasına özel özellikler sunan Windows Phone 8’in güvenli işletim protokolleri, uygulama sandboxları ve cihazın tamamını şifreleyebilen BitLocker teknolojisi bir kaç özelliğinden bir kaçı.

RedmonD Magazine’e konuşan Szafranski şöyle konuştu; “IT dünyası Microsoft’u ve Windows’u seviyor. Active Directory ve Exchange gibi pek çok çözüme büyük yatırımda bulundular ve bunun bir sonucu olarak Windows Phone’un çalışanları tarafından kullanılmasını istiyorlar. Mobil platform söz konusu olduğunda kimsenin tamamen Windows kullanacağını düşünmüyorum ama kuruluşlar bunu istiyor ve inanıyorum ki yakın gelecekte Windows Phone, özellikle iş dünyasında büyük bir yükseliş yaşayacak.”