Nokia Android Tabletlere Yönelebilir

Nokia tablet DG

Nokia’nın Android işletim sistemiyle çalışan yeni tabletler üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Nokia’nın tablet alanındaki girişimleri bugüne kadar oldukça sınırlı oldu ve firmanın şu anda piyasada bulunan tek tableti Lumia 2520. Windows Phone işletim sistemiyle çalışan Lumia serisi telefonlarla benzer bir tasarıma sahip olan Lumia 2520, Windows RT işletim sistemiyle çalışıyor. Ancak hem akıllı telefon hem de tablet alanında bugüne kadar Windows Phone’a öncelik veren Nokia’nın yeni tabletlerinde Android işletim sistemini tercih edebileceği iddia ediliyor.

Nokia_tablet_DG

Finli telefon üreticisi Nokia, son dönemde Android işletim sistemiyle sık sık anıldı. Şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2014 kapsamında firmanın resmi olarak tanıttığı yeni akıllı telefonu Nokia X, Android işletim sistemini kullanıyordu. Piyasaya sürülmesinden önceki dönemde çalkantılı bir süreçten geçen Nokia X, uzun süre teknoloji dünyasının gündeminde yer almayı başardı ve nihayet satışa sunulduğunda kullanıcılardan büyük ilgi gördü. Özellikle Çin’de yoğun ilgiyle karşılanan Nokia X’in bu başarısının firmayı Android işletim sistemiyle çalışan yeni ürünler geliştirme konusunda teşvik ettiği belirtiliyor.

Nokia’nın Android işletim sistemini tercih edeceği yeni ürünlerinin ise tablet alanında olacağı belirtiliyor. Bu haberler şimdilik sadece söylentiden ibaret olsa da, bu söylentilerin çıkış noktası olarak firma içerisinden kaynaklar gösteriliyor. Bu kaynağın iddialarına göre Android işletim sistemiyle çalışan üç yeni tablet, 2016 yılına kadar piyasaya sürülecek. 7, 8 ve 10 inç ekranlara sahip olacağı söylenen bu tabletlerde Android işletim sisteminin kendisinin mi yoksa Nokia X’de olduğu gibi değiştirilmiş bir versiyonunun mu kullanılacağı ise henüz bilinmiyor.

Android Kullanım Rakamları Açıklandı