Windows 10 sahte uygulama kriziyle uğraşıyor!

Windows 10 sahte uygulama

Windows 10 sahte uygulama sorununu çözmeye çalışıyor. Uygulama marketinde binlerce sahte uygulama bulunuyor.

Microsoft’un en yeni işletim sistemi Windows 10, masaüstü platformlarda büyük bir başarı elde etti. Kısa süre içerisinde 100 milyon kullanıcıya ulaşan yeni işletim sistemi, şu günlerde 200 milyon barajını da aşmak üzere. Mobil tarafta ise işler beklenildiği gibi gitmiyor.

Windows 10 sahte uygulama sorunu!

Windows Phone ile başlayan Microsoft’un mobil macerasında bugün artık Windows 10 Mobil işletim sistemine kadar geldik. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde duyurulan cihazlar beklenilen satış başarısını yakalayamıyor. Bazı kaynaklarda Microsoft’un akıllı telefon ve tablet sektörüne bir süre ara vereceği bile gündeme geliyor. Tüm bu sorunlar yetmiyormuş gibi birde sahte uygulama sorunu gündeme geldi.

Şu sıralar Android ve iOS platformlarında son derece popüler olan Traffic Rider isimli oyun, Windows 10 sahte uygulama sorunundan en son etkilenen yapım oldu. Yerli geliştiricimiz Soner Kara tarafından hazırlanan oyuna Windows uygulama marketinden ulaşmak son derece güç. Çünkü uygulamanın 20’ye yakın taklidi bulunuyor. Taklit uygulamaların hepsi aynı görseli kullanıyor ve isimlendirmeler de birbirlerine son derece yakın. Bu durum zaten az sayıdaki Windows 10 Mobil kullanıcısını çileden çıkarıyor ve berbat bir kullanıcı deneyimi anlamına geliyor.

Sorun sadece Traffic Rider isimli uygulamada değil, diğerlerine göre daha fazla dikkat çekmiş her uygulamanın onlarca sahtesi bulunuyor. Windows Central tarafından gündeme taşınan bu konu hakkında Microsoft henüz bir açıklama yapmadı.

Windows 10 sahte uygulama

iPhone ve iPad için basit ama eğlenceli 8 oyun!