Windows 10 Ne Kadar Kullanıcıya Sahip?

windows 10

Microsoft, Windows 10’un her gün kaç milyon kişi tarafından kullanıldığını ve kullanıcıların işletim sistemini ortalama kaç saat kullandığını açıkladı.

Microsoft yeni işletim sistemi Windows 10 ile ilgili önemli veriler paylaştı. Amerikalı teknoloji tarafından yapılan açıklamaya göre Windows’un son sürümü bugüne kadar 400 milyon kuruluma ulaştı. Ancak bu 400 milyon kurulum içinden 300 milyonu her gün aktif olarak kullanılıyor. Dünya genelinde her gün Windows 10 kullanan 300 milyon kişi, işletim sistemini günde ortalama 3.5 saat kullanıyor.

Microsoft yöneticisi Yusuf Mehdi, yeni Windows’un hızlı bir şekilde yayılmaya devam ettiğini açıkladı. İşletim sisteminin özellikle kurumsal şirketlerdeki kullanım oranı her geçen gün artıyor. Son yayınlanan Creators Update’ten sonra kullanıcı sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor. Çünkü birçok şirket bilgisayarlarını yeni bir işletim sistemine geçirmeden önce, bu işletim sistemine birkaç büyük güncelleme gelmesini bekliyor. Böylece yeni bir işletim sisteminin çıktığı ilk dönemde karşılaştığı sorunlar şirketin işlerini etkilemiyor.

Apple ve Samsung Arasındaki Fiyat Farkı Rekor Seviyeye Ulaştı