Windows 11 için iPhone senkronizasyonu kullanıma sunuldu

Windows 11 için iPhone senkronizasyonu kullanıma sunuldu

Microsoft, bu Şubat ayında beta sürümünü başlattıktan sonra Phone Link iOS desteği sunumunu tamamladı. Şimdi Windows 11 için iPhone desteği mevcut. İşte tüm detaylar.

Microsoft, Phone Link uygulaması için iPhone desteğinin artık tüm Windows 11 kullanıcıları tarafından kullanılabileceğini söylüyor. Microsoft’un Şubat ayında duyurulan özelliği, sınırlı iMessage desteği de dahil olmak üzere çağrıların, kişilerin ve mesajların bir iPhone ve PC arasında senkronize edilmesine izin verecek. Phone Link, 2015’ten beri Android ile senkronize edilen masaüstü özellikleri için ortalıkta dolaşıyor, ancak, iPhone’lar ilk kez destekleniyor. Microsoft, Şubat ayı sonlarında seçili Windows Insider ön izleme testçilerinden başlayarak aşamalı bir başlatma gerçekleştirmişti. Ardından şirket, Mayıs ayı ortasına kadar tüm Windows 11 kullanıcılarını destekleme sözü vererek geçen ay genel kullanıma sunmaya başladı. Bu nedenle, tam da bugün, Windows PC ve iPhone’u olan herkesin artık yeni özelliği kullanabileceği söylendi.

Windows 11 için iPhone senkronizasyonu kullanıma sunuldu

Phone Link for iPhone, Android telefonların sahip olmadığı çeşitli sınırlamalara sahip olacak. İlk olarak, iMessage senkronizasyonunu desteklese de grup sohbetlerinde veya resim ve video göndermede çalışmayacak. Ayrıca sesli mesajlar ve iMessage uygulamaları çalışmayacak.

Başlamak için, Windows görev çubuğunda “Telefon Bağlantısı”nı aramak isteyeceksiniz. Uygulamayı açtıktan sonra, her iki cihazda da birkaç şey ayarlamanız gerekecek. Öncelikle, cihaz türü olarak iPhone’u seçin ve Phone Link uygulamasında QR kodunu taramak için telefonunuzun kamerasını kullanın. Cihazlar Bluetooth üzerinden eşleşecek ve hem iPhone hem de PC’de birkaç izni onaylamanız gerekecek. iOS 14.0 veya üstünü çalıştıran tüm iPhone’ları destekleyecek.

Google yeni Android sürümünü adım adım geliştirmeye devam ediyor