Google yeni Android sürümünü adım adım geliştirmeye devam ediyor

Google, eski Android telefonlarda çoğu desteğini sonlandıracak

Dünyanın en çok kullanılan iki mobil işletim sisteminden biri olan Android, her geçen gün yeni sürümüne biraz daha yaklaşıyor.

Google yeni Android sürümünü adım adım geliştirmeye devam ediyor. Google, dün sadece Pixel akıllı telefonlar için Android 14 Beta 1 güncellemesini yayınladı. Şirket, bu en son beta sürümüne yeni özellikler ekledi ve sonraki beta güncellemelerinde daha fazla özelliğin ekleneceğini bildirdi. Ayrıca, gelecek beta sürümleri ve Android 14’ün final sürümünün dağıtım zamanlamasını paylaştı.

Google, Android uygulamalarına bir yaptırım dayatacak

Yeni beta sürümlerinin Temmuz/Ağustos 2023’e kadar devam edeceği, ardından kullanıcıların final sürümünü bekleyeceği öngörülüyor. Android 14 Beta 1’in sunduğu yeni özelliklere bir göz atıp, One UI 6.0’dan ne tür yenilikler bekleyebileceğimizi anlamamız önemli. Android 14 güncellemesinin hangi Galaxy cihazlarına geleceğini anlamak için bu haberimizi okumanız yeterli olacaktır.

Android 14

Google yeni Android sürümünü adım adım geliştirmeye devam ediyor

Android 14 Beta 1’deki belki de en dikkat çeken değişiklik, yeni geri düğmesidir. Telefonunuzda hareket tabanlı navigasyonu etkinleştirdiyseniz ve ekranın sol veya sağ kenarından kaydırarak geri gitmeyi denerseniz, ekranın kenarında bir kabarcık içinde bir geri düğmesi görürsünüz.

Google’a göre, bu yeni geri düğmesi anlaşılırlığı ve kullanım kolaylığını artıracaktır. Dinamik tema yapısına uyan Material You’nun parçası olarak, telefonunuzun duvar kağıdı veya cihaz temasıyla aynı renkte belirecektir. Bu özelliğin One UI 6.0 ile Galaxy telefonlarına ve tabletlerine geleceği düşünülüyor.

Yeni Android virüsü

Android 14, paylaşım deneyimini daha tutarlı ve üstün hale getiriyor. Yeni beta sürümü ile uygulama geliştiriciler, paylaşım menüsüne özel eylemler ekleyebilirler. Bu, bir uygulamada farklı paylaşım seçeneklerine erişimin artık daha kolay olacağı anlamına gelir. Ayrıca, işletim sistemi artık paylaşım menüsündeki bu eylemlerin sırasını belirlemek için daha fazla uygulama sinyali kullanacaktır.

MediaTek Dimensity 9200+ akıllı telefon performansını bir adım öteye taşıyor