Microsoft Cortana’ya üçüncü parti yazılım desteği geldi!

microsoft cortana windows 10

Microsoft, Cortana isimli asistan servisi ile ilgili bazı yeni özellikleri duyurdu. Bu özellikler önümüzdeki aylarda bir güncelleme ile sunulacak.

Sesli asistan servisleri arasında merakla beklenenler arasında olan Cortana, yeni özellikleri ile dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Build 2016 geliştirici konferansından sonra yenilikler yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Microsoft Cortana’nın yeni özellikleri!

En önemli ve dikkat çeken özelliklerden biri Microsoft’un varsayılan e-posta istemcisi olan Outlook içerisinde. Cortana’yı kullanarak Microsoft Outlook e-posta yazılımından e-posta göndermek, e-postalara dosya eklemek gibi özellikler kullanılabilecek. E-postalar kontrol edilebilecek. Benzer özellik takvim uygulamalarında da kullanılabilecek.

Android kullanıcıları için de sevindirici haberler var. Eğer Android işletim sistemli cihazınız Windows 10 yüklü kişisel bilgisayarınız ile senkronize edilmişse, Cortana’dan gelen mesajlarını okumasını istemek mümkün olacak. Benzer şekilde telefondaki takvim servislerini de Outlook ile Cortana kullanarak eşleştirmek kolaylaşacak.

Geliştiriciler için yeni bir API de duyuruldu. Artık geliştiriciler, kendi üçüncü parti uygulamalarını Cortana ile senkronize edebilecek. Yani aslında mobil ve masaüstü platformlarında tam anlamıyla yeni nesil bir asistan olacak diyebiliriz. Google Now ve Siri gibi diğer rakip servislerde henüz bu tarz yenilikler bulunmuyor. Cortana, Windows 10’un gücünü mobil tarafa da taşımış olacak.

Tüm bu yeniliklerin önümüzdeki aylarda bir Windows 10 güncellemesiyle kullanıcılara dağıtılacağı düşünülüyor. Ancak tarih belli değil.

cortana-outlook

Yeni iPad Pro ve eskisi arasındaki önemli farklar!