iPhone 16 özellikleri şimdiden netleşmeye başladı

Messi altın iPhone 14

Her ne kadar henüz iPhone 15 serisinin bile özellikleri netleşmemiş olsa da, daha şimdiden iPhone 16 serisine ilişkin çok ciddi haberler gelmeye başladı.

iPhone 16 özellikleri şimdiden netleşmeye başladıHenüz iPhone 15 modellerine kavuşmuş değiliz ama iPhone 16 hakkında etrafta dolaşan söylentiler heyecanlanmamızı sağlıyor. 2024 yılı, Apple’ın belirli iPhone modellerinin tasarımını değiştirebileceği ve özellikle iPhone 15 Pro için daha önce gündeme gelen solid-state düğmeler gibi özellikleri benimseyebileceği bir yıl olabilir.

iphone 15

İşte bu noktada, şimdiye kadar bildiğimiz bilgileri kısa bir özetle sizlere sunuyoruz. Bu sayede, iPhone 15 Pro ile ilgili daha az heyecan verici bir güncelleme duyduysanız bile, en azından iPhone 16’yı sabırsızlıkla beklemeye devam edebilirsiniz.

Bir söylentiye göre, Apple, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri için yeni ekran boyutları benimseyecek. Küçük iPhone 16 Pro’nun ekran boyutunun 6.3 inç olması beklenirken, iPhone 16 Pro Max‘in ekran boyutunun 6.9 inç olması planlanıyor.

iPhone 15 Pro

iPhone 16 özellikleri şimdiden netleşmeye başladı

Bu bilgi, genellikle Apple’ın planları hakkında doğru bilgiler paylaşan ekran analisti Ross Young tarafından sağlanıyor. Yeni boyut seçeneklerinin sadece Pro modelleri için geçerli olduğu belirtiliyor. Bu, Apple’ın standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus ile iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri için farklı boyutlar kullanacağı ilk sefer olacak.

Bu ekran boyutlarının şu anda yuvarlak değerler olduğunu ve kesirli noktalara kadar tam olmadığını unutmayın. Mevcut iPhone 14 Pro’nun ekran boyutu 6.1 inç ve iPhone 14 Pro Max’in ekran boyutu 6.7 inç olduğundan, her iki cihaz için yaklaşık olarak 0.2 inçlik bir artış öngörülüyor.

Apple iPhone 15

Bloomberg’den Mark Gurman’ın belirttiğine göre, Apple, iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max ile birlikte, daha yüksek seviye bir iPhone 16 “Ultra” sunmayı düşünüyor. Bu model, üst düzey bir iPhone olarak konumlandırılacak, ancak iPhone 16 Pro ve Pro Max’tan neyin farklı olacağı ya da ekran boyutunun ne olacağı henüz kesin değil.

iPhone 16 Ultra’nın, iPhone 16 Pro Max’ı tamamen yerinden etmek yerine, onunla birlikte bir alternatif olabileceği düşünülüyor. iPhone 16 özellikleri şimdiden netleşmeye başladı.

iQOO ilk tabletini piyasaya sürmeye hazırlanıyor