Windows 11 hataları ile can sıkıyor

Windows 11, 5 Ekim'de ücretsiz güncelleme olarak yayınlanacak

Windows 11 işletim sistemi için getirdiği gereksinimlerle tepkileri üzerine toplayan Microsoft’a yöneltilen eleştiriler bitmek bilmiyor.

Windows 11 hataları ile can sıkıyor. Windows10 ile oldukça başarılı bir performans sergileyen Microsoft’un benzer durumu Windows 11 ile yaşadığını söylemek pek mümkün değil. Amerikalı teknoloji devinin, işletim sisteminin yeni sürümü için pek çok kriter talep etmesi, milyonlarca bilgisayar kullanıcısının doğrudan saf dışı kalmasına neden oluyor.

Şirketin talep ettiği en önemli gereksinimlerden biri ise, bilgisayarların işlemcilerinin asgari bir seviyeye sahip olması ki bunun için de en az hangi işlemcilerin bulunması gerektiğine yönelik bir liste mevcut.

Windows 11 hataları

Öte yandan bu uygulama bugüne kadar pek çok teknoloji uzmanı tarafından eleştirilmiş ve Microsoft’un bu sistem gereksinimlerini atlayarak üçüncü parti uygulamalar sayesinde Windows 11’in kullanılabileceği belirtilmişti. Microsoft ise, gereksinimleri karşılamayan bilgisayarlara Windows 11’in kurulması halinde, şirket tarafından bu bilgisayarlara hiçbir yazılımsal desteğin verilmeyeceği açıklandı.

Windows 11 hataları

Windows 11 hataları ile can sıkıyor

İki grup arasındaki tartışmalar alevlenirken, geçtiğimiz hafta çok ilginç bir gelişme yaşandı. İşletim sistemleri hakkında YouTube üzerinden canlı yayın yapan bir grup üst düzey Microsoft uzmanından biri olan Microsoft Program Yöneticisinin, şirketin desteklemediği bir işlemci modeline sahip bilgisayarında Windows 11 kurulu olduğu anlaşıldı.

Windows 11 hataları

Dikkatli takipçilerin gözünden kaçmayan ayrıntıya göre, yöneticinin bilgisayarında Intel Core i7-7660U işlemci mevcut. Ancak bu model, Microsoft tarafından desteklenen işlemciler listesinde yer almıyor. Yani anlayacağınız Microsoft’un kendi üst düzey çalışanları bile, Windows 11’i harici yollarla bilgisayarlarına yüklemekte bir sakınca görmüyor. Bu durumun ortaya çıkmasıyla birlikte yeniden eleştiri oklarının hedefi haline gelen Microsoft ise, şimdilik bir açıklama yapmadı.

Meta yeni VR gözlüğünün laptopların yerini almasını istiyor