Samsung akıllı telefon satışları ile göz dolduruyor

Samsung, Rusya'ya ürün sevkiyatını durdurdu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung 2022 yılına muhteşem bir başlangıç yaparak ilk çeyrek gelirlerinde rekor seviyelere ulaştı.

Samsung akıllı telefon satışları ile göz dolduruyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung, bu başarısını akıllı telefondan tablete, televizyondan işlemci yonga setlerine kadar onlarca farklı kategoride binlerce ürün üretebilme kabiliyetine borçlu. Her geçen yıl bu becerisini katlayarak arttıran Güney Koreli teknoloji devi, azminin meyvelerini de fazlasıyla topluyor.

Samsung akıllı telefon

Bu durum, şirketin açıkladığı ilk çeyrek verilerinde de fazlasıyla göze çarpıyor. Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 yılının ilk çeyreğinde faaliyet karı, bir önceki yılın ilk çeyreğine göre tam %50,5 oranında artarak 14,12 trilyon Güney Kore Wonu (KRW) oldu. Bu karın dolar karşılığından değeri ise yaklaşık 11,2 milyar dolar. Öte yandan %50,5’lik artışla sağlanan bu kar, şirketin 2013 yılından bu yana ulaştığı en yüksek seviye oldu.

Samsung akıllı telefon

Samsung akıllı telefon satışları ile göz dolduruyor

Şirketin aynı dönem içerisindeki toplam satışlarına baktığımız zaman ise, yine bir artış olmakla birlikte, kara göre daha az başarılı bir manzara göze çarpıyor. Bir önceki yılın ilk çeyreğinde ulaşılmış olan 65,39 trilyon KRW’lik toplam satış hasılatı, 2022 yılının ilk çeyreğinde 77,78 trilyon KRW olmuş. Bu oransal olarak neredeyse %20’lik bir artış manasına geliyor. Ancak hasılatın %20’ye yakın oranda artış gösterdiği bir yerde, karın %50’nin üzerinde büyümesi, akıllara acaba Samsung’un başarısı nedir sorusunu getiriyor.

Samsung akıllı telefon

Uzmanlara göre bu sorunun yanıtı ise, QLED paneller, yeni akıllı televizyonlar ve tabi ki yeni amiral gemisi modellerde saklı.

Snap selfie droneu Pixy’yi tanıttı