Windows 10X dosya gezgini yenileniyor

Windows 10X dosya gezgini

Çift ekranlı cihazlar için tasarlanan Windows 10X dosya gezgini ile ilgili önemli bilgiler geliyor. Geliştirilme süreci sona ermeyen işletim sistemi, kullanıcılara bazı yenilikler sunuyor.

Şirket, Windows 10X adını taşıyan yeni bir işletim sistemi ile her zamankinden daha modern ve işlevsel bir Windows deneyimini başlatıyor. Ekim 2019’da gün yüzüne çıkan ve o zamandan bu yana etkileyici özellikleri ile beklentileri artıran Windows 10X, hem tasarım hem de performans anlamında kullanıcıları tatmin edecek.

Windows 10X dosya gezgini yeni tasarım

Gelen yeni haberlere göre Windows 10X, iki farklı dosya yöneticisine sahip olacak. Böyle bir durum, işletim sisteminin teknik olarak iki farklı uygulama türünü çalıştırabileceğini gösteriyor. Hem evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamaları ve geleneksel Win32 programları şeklinde.

Windows 10X dosya gezgini yeni

Microsoft tarafından geliştirilen arayüz oldukça basit. Asıl dikkat çekici şey, Windows 10X’te kullanılan temaya uyum sağlaması. Bir dosyaya sağa tıklatmak (veya basılı tutmak) size silme, kesme, kopyalama, paylaşma, yeniden adlandırma ve özellikler gibi temel seçenekler içeren bir menü veriyor. Dosyaları sürükle bırak yöntemi de taşımak için yeterli.

Dosya Gezgini şu anda Windows’ta en çok kullanılan uygulamalardan biri konumunda. Elbette bu durum, yeniliğe açık olmadığı anlamına gelmiyor. Kullanıcılar uzun bir süredir Dosya Gezgini’nde çeşitli sekmeler olmasını talep ediyor. Ayrıca, orijinal uygulama yıllar boyunca hemen hemen hiç değişmedi ve yaklaşan Windows 10 Sürüm 2004 güncellemesi önemli bir yenilik taşıyacak.

4K çözünürlüklü tema Windows 10 için kullanılacak