Windows 10X işletim sistemi modern arayüzle geliyor

Windows 10X işletim sistemi

Farklı ekranlarla gelen katlanabilir cihazlar için tasarlanan Windows 10X işletim sistemi, Windows 10 ile birlikte gelen modern arayüzü daha işlevsel hale getirecek. En büyük değişiklerden bir tanesi ise Eylem Merkezi.

2019’un ekim ayında Windows 10X adını alan yeni bir işletim sisteminin duyurusunu gerçekleştiren Microsoft, Surface Duo/Neo gibi çift ekranlı ve katlanabilir cihaz kullanıcılarına her zamankinden çok daha iyi bir Windows deneyimi yaşatmak istiyor. Son derece modern bir görünümü olan işletim sistemi, sadece tasarımıyla değil, yenilenen Eylem Merkezi adlı bildirim ekranıyla da ilgi görüyor. 

Windows 10X işletim sistemi yeni eylem merkezi

Teknik olarak incelendiğinde Windows 10’daki ile aynı yaklaşımı barındıran bölüm, Bluetooth ve ağ ayarlarına, uçak moduna, konum izinlerine ve yeni bir pencere açmadan etkinleştirebileceğiniz diğer faydalı işlevleri kendisinde taşıyor.

Windows 10X işletim sistemi yeni

Bu işletim sisteminin Eylem Merkezi’nde vereceği yeniliklerden biri, bildirim gruplama özelliğidir. Herhangi bir uygulamadan gelen bildirimleri tek bir çatı altında toplayacak olan sistem, kullanıcıların bildirim karmaşasından kurtulmasının önünü açıyor. 

Ayrıca Windows 10X’in karanlık mod desteğine sahip olacağı da söyleniyordu. Fakat paylaşılan ekran görüntülerinde bildirim kutularının hala açık temayı kullandığı fark ediliyor. Ancak işletim sistemi üzerindeki çalışmaların henüz tamamlanmadığını da söylemek gerekiyor. Sizce bu yeni işletim sistemi Microsoft açısından önemli gelişmeler sağlayabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Microsoft Windows 7 güncellemesi tekrar yayınlandı