Microsoft Windows 10X sesli kontrol sağlayacak

Microsoft Windows 10X sesli kontrol

Microsoft Windows 10X sesli kontrol, mobil ve katlanabilir cihazlarda yeni bir çağ başlatabilir. Bunun farkında olan Microsoft, çalışmalarına büyük ölçüde hız verdi. İşte bu yeni işletim sistemi ile ilgili haberimizin detayları.

Microsoft Windows 10X, çift ekranlı veya katlanabilir cihazlar için çok yönlülük ve erişilebilirlik gibi özellikler sunacak. Şirket, ‘Sesli kontrol’ (voice control) adı verilen bu özellik ile Windows 10X’i standart dizüstü bilgisayar ve mobil cihazların ilerisine taşımayı hedefliyor. Bunun için izlenmesi gereken yol aslında çok uzun değil.

Microsoft Windows 10X sesli kontrol

Kuruluşun LinkedIn ile yayınladığı bir iş ilanı, Windows 10X ile ilgili planlarını gösteriyor. Microsoft, işletim sistemine sesli kontrol özelliği getirmek için yazılım mühendisi arayışına girdi.

Microsoft Windows 10X sesli kontrol ozelligi

Microsoft tarafından verilen ilanda, “üstün sesli kontrolü deneyimi” için erişilebilirlik ekibi ile çalışacak, C++’ta en az üç yıllık kodlama deneyimine sahip olan adaylar diğer bazı ifadeler geçiyor. Şirketin iş açıklamasında, “Bu yeni bir uygulama olduğundan, kodlama zorluklarının sayısı fazla: sesli komut ve kontrol için kavramsal hizmetlerden yararlanmak, uygulama bağlamında ilginç bileşenleri tanımlamak, tüm masaüstüyle etkileşim kurmak, 10X OS ile güvenlik ve bütünlük kapsamında yeni yollarla etkileşim kurmak.” gibi özelliklere yer verildi.

Hem bu ilan detayları dikkate alındığında, hem de gelen bazı bilgiler değerlendirildiğinde Microsoft şirketinin sesli komut özelliğini bu işletim sisteminde kullanmak istediği rahatlıkla anlaşılabiliyor. Sizce yeni işletim sisteminde böyle bir özelliğin olması kullanıcıları memnun edecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Microsoft Windows 7 yeni güncellemesi yayınlandı