Microsoft Yeni Reklamlarıyla Apple’a Sataştı

Windows10

Microsoft, lansman dönemine göre daha agresif bir reklam politikası izleyerek, yeni spot’larında doğrudan rakibi Apple’a sataşıyor.

Oscar töreni ile birlikte tüm dev firmalar iddialı reklam kampanyalarına başladı. Bunlar içinde Microsoft’un iki araştırmacı bilim insanını konu edinen “Windows 10’lu PC’ler” reklamı da var. Spot şeklinde tasarlanan kısa reklamlarda, iki kadın, Windows 10’un nasıl işlerini kolaylaştırdığını, geliştirdiğini ve en önemlisi “Mac’de olmayan özelliklerle” nasıl her şeyi daha iyi hale getirdiklerini anlatıyorlar. Reklamda Microsoft’un Apple’ın Siri asistanına rakip olan Cortana’dan, dokunmatik ekran desteğinden ve Windows Hello’dan bahseden kadınlar; net bir şekilde “Bunlar yeni Mac’ler de bile yok, cidden kıskanıyorum!” bile diyor.

Her spot’ta, yeni Mac’lerin sahip olmadığı özellikleri vurgulayan Microsoft, kapanışı “Windows 10 PCs do more.” sloganıyla yapıyor. Özellikle Türkiye’de, rekabet yasası ve yayın regülasyonları nedeniyle, bir firmanın, bir başka firmanın markasını / ürününü kullanarak reklam yapması pek alışkın olduğumuz bir şey değil. Fakat Microsoft, bu reklamlarla Windows 10 için daha agresif bir tanıtım kampanyası izleyeceğinin sinyallerini şimdiden veriyor. Uzun süredir düşüşte olan PC satışlarını, olumlu yönde etkilemeyi arzu eden Microsoft’un Windows 10 için öne çıkardığı bazı özellikler var; örneğin Apple’da yalnızca telefonunuz üzerinde kullanabildiğiniz Siri’ye kıyasla, Cortana’yı PC’nizde de kullanabiliyorsunuz. Dokunmatik ekran ve yeni arayüzün kolaylıklarını bilgisayarınız üzerinde de yaşayabiliyorsunuz. Reklamları izleyip, kendi fikrinizi edinmek isterseniz diğer versiyonları da aşağıda görebilirsiniz.

Raspberry Pi 3’e Wi-Fi ve Bluetooth Desteği