Kaspersky XP Kullanıcılarını Uyardı

Kaspersky XP Kullanıcılarını Uyardı

Kaspersky, bu günden sonra yeni güncelleme yayınlanmayacak olan Windows XP’yi kullanmaya devam eden kullanıcıları, olası güvenlik açıkları konusunda uyardı.

Microsoft’un geçtiğimiz aylarda yaptığı resmi açıklamaya emekliye ayıracağını duyurduğu eski işletim sistemi Windows XP, son dönemde teknoloji dünyasının gündemini sıklıkla meşgul etmesinin ardından nihayet dün Microsoft tarafından resmi olarak emekliye ayrıldı. Windows XP kullanmaya devam eden bilgisayar sahipleri işletim sisteminden faydalanmaya devam edebilecek. Ancak bundan sonra Windows XP işletim sistemi için güncelleme veya güvenlik yaması yayınlanmayacak.

Windows_XP_DG

Microsoft geçtiğimiz aylar boyunca, XP tercih eden kullanıcıları Windows 7 ya da Windows 8.1 gibi yeni işletim sistemlerine yönlendirmek için sıkı bir çalışma yürüttü. Bu çalışmaların göbeğinde ise işletim sisteminin emekliye ayrılmasından sonra ortaya çıkabilecek güvenlik açıkları yer alıyordu. Microsoft daha önce konuyla ilgili birçok uyarıda bulundu ve yeni güncelleme yayınlanmamasının sonucu olarak XP kullanıcılarının hacker saldırılarına karşı savunmasız olacağına özellikle vurgu yaptı. Ancak önemli bir kesim hala Windows XP kullanmaya devam ediyor ve bu durum internet güvenlik firmalarını da endişelendiriyor.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan son internet güvenlik firması da Kaspersky oldu. Kaspersky tarafından yapılan açıklamaya göre her ne kadar birçok anti-virüs programı Windows XP’de çalışmaya devam ediyor olsa da, yeni güncelleştirmeler olmadığı sürece bu programlar bir noktadan sonra yetersiz kalacak. Kaspersky’nin XP kullanıcılarını uyardığı bir diğer nokta da, yeni ortaya çıkan kötü amaçlı yazılımları engellemek için geliştirilen bir çok anti-virüs programını eski işletim sisteminin desteklemeyecek olması. Kaspersky’e göre her ne kadar anti-virüs programları bilgisayarınızı korumak için etkili olsa da, dosyalarınızın tam anlamıyla güvende olması için tek başlarına yeterli değiller. Güvenlik firmalarının ve Microsoft’un güvenlik konusundaki görüşleri oldukça karamsar olsa da, dünya genelinde bilgisayar kullanıcılarının yüzde 28’inin hala XP’yi tercih ediyor olması bu uyarıların gerektiği kadar ciddiye alınmadığını gösteriyor.

Windows Phone İçin BBM Test Aşamasında