Amerikalıların Yüzde 15’i Windows XP Kullanıyor

Amerikalıların Yüzde 15i Windows XP Kullanıyor

Microsoft tarafından resmi olarak emekliye ayrıldığı halde yaygın olarak kullanılmaya devam eden Windows XP, ABD’de kullanılmaya devam ediyor.

Microsoft uzun süreli tartışmaların ardından eskimiş işletim sistemi Windows XP‘yi geçtiğimiz ayın başında emekliye ayırmış ve bu noktadan sonra yeni güncelleme yayınlamayacağını duyurmuştu. Bu kararını açıklamasının ardından Windows XP kullanıcılarını yeni işletim sistemlerine çekmek için sıkı bir çalışma yürüten Microsoft, özellikle güncelleme yayınlanmayan işletim sisteminde meydana gelebilecek güvenlik açıklıkları konusunda kullanıcılarını uyardı. Ancak bu çalışmalarında istediği başarıyı yakalayamayan Microsoft, kendi ülkesindeki kullanıcıları bile tamamıyla ikna edememiş gibi görünüyor.

Windows-XP

Bilgisayar güvenlik firması Secunia tarafındana yayınlanan yeni bir rapora göre, Şubat ayı itibariyle ABD’li kullanıcıların yüzde 18’i Windows XP kullanmaktaydı. Microsoft‘un XP’yi resmi olarak emekliye ayırmasını takip eden ilk haftada bu oran yüzde 17’ye, ikinci haftada ise yüzde 16’yı düştü. Aradan geçen dört haftanın ardından ise kullanıcı oranı sadece bir puan düştü ve yüzde 15’e geriledi. Bu da demek oluyor ki Microsoft‘un uyarılarını göz ardı eden milyonlarca Amerikalı hala Windows XP kullanmaya devam ediyor.

Başta Çin olmak üzere yükselişte olan pazarlarda kullanıcıların Windows XP‘de ısrar etmesi bilgisayarlarının donanımsal olarak yetersiz olmasına bağlanmış olsa da, ABD gibi önemli bir pazarda da XP’nin kullanılmaya devam ediyor olması Microsoft‘un XP konusunda çok daha ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu gözler önüne seriyor.

Tizen Sistemli Telefonlar Piyasaya Sürülüyor