Logitech’in son üç ayda satışları %22 düştü

lllk

Logitech, satış-kar verilerini paylaştı. Şirket her ne kadar bir düşüş beklese de geçen seneye göre yüzde 22’lik bir düşüş beklemiyordu.

Logitech paylaştığı verilrde net satışlarının bir önceki mali yılın üçüncü çeyreğine göre %22 düşüşle 1,26 milyar dolar ile 1,27 milyar dolar arasında olduğunu açıkladı. Bu bir önceki yılın aynı çeyreğindeki 263 milyon $’a kıyasla %33’e düşerek 171 milyon dolar ile 176 milyon dolar arasında yer aldı.

Şirketin 2023’ün sona erdiği yıl için zaten negatif büyüme öngördüğü göz önüne alındığında, mali tablolarındaki bu düşüş eğilimi şaşırtıcı değil. Şirket daha önce sabit kurda yüzde eksi yüzde 8 ile yüzde eksi yüzde 4 arasında ve 650 milyon dolar arasında bir satış büyümesi öngörmüştü.

Üçüncü çeyreğin ön sonuçlarının ardından şirket, 2023 Mali Yılı görünümünü sabit para biriminde yüzde 15 ile yüzde 13 arasında negatif satış büyümesi ve GAAP( Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri) dışı işletme gelirinde 550 milyon dolar ile 600 milyon dolar arasında olacak şekilde ayarladı.

Logitech

Geçen yıl 2021-22, Logitech’ın en parlak dönemlerinden birini yaşadığı dönem olmuştu nedeni ise pandemi kaynaklı uzaktan çalışma zorunluluğuydu. Logitech’in bilgisayar cihazları ve oyun cihazları gibi ürünlerine olan talebin artmasına neden oldu. Ancak, yaklaşan durgunluk korkusu ve büyük çaplı işten çıkarmalar birleştiğinde, bilgisayar ve ev ofis ürünlerine olan talebi azalttığı için, şimdi işler şirket için kasvetli görünüyor. Giderek daha fazla insan ofise döndükçe, ev ofis malzemelerine olan talep azalıyor. Ayrıca, yakın bir küresel durgunluk korkusu ve yükselen enflasyon, pazarı daha da küçülttü.

Küresel tüketici trendi 2023, yaşam maliyeti krizinin tüketicilerin satın alma gücünü baltaladığını ve tasarruf etmenin en önemli öncelik olduğunu ortaya koydu. Tüketim davranışları, satın almayla ilgili değil, 2023’teki azalmayla ilgili. Bu eğilimler, tüketiciler artık bir harcama çılgınlığı yerine tasarruf moduna geçtiğinden, Logitech gibi şirketlerin gelirlerindeki keskin düşüş hakkında fikir veriyor.

Pixel Watch yeni özelliklerine kavuşmaya yakın!