Windows 10 için bitiş tarihi belli oldu

111

Windows işletim sisteminin yeni bir sürümü olan Windows 11’in bu yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu haberin ardından Microsoft, 14 Ekim 2025 tarihinden itibaren Windows 10 desteğini sonlandıracağını duyurdu. 

Desteğini sonlandıracağı diğer sürümler olan Windows 10Home Pro ve Eğitim ve İş İstasyonları için sağlanan diğer Pro sürümleri de dahildir. Microsoft’un resmi Windows 10 belgelerindeki bir güncelleme bu bilgileri içeriyordu.

Son raporlar, Windows 10 ‘un şimdiye kadarki en son Windows sürümü olması gerekiyordu olsa da, bu ay yeni bir Windows sürümünün duyurulacağını söyledi. Microsoft, mevcut sürümle işletim sistemi için bir hizmet olarak Windows modeline geçmişti, bu da kullanıcıların Android ve iOS platformları gibi kablosuz güncellemeleri alması anlamına geliyordu.

Windows 10 kullanıcıları o tarihten itibaren destek alamayacak

Sektördeki diğer şirketler olan Google ve Apple’ın ardından Windows da her yıl işletim sistemini güncelleme kararı alarak yeni isimlendirmeler koydu. Yeni güncellemeler, özellik setlerinde evrimsel değişiklikleri içerecek. Bu, Windows 11’in onaylanmış isimlendirme olmadığı anlamına geliyor.

Windows son zamanlarda ARM çiplerini deniyor. Bu da güncellemeyi makul kılıyor. Microsoft’un Surface markalı cihazları mobil çiplerde çalışır. Bu, bu tür işlemcilere daha iyi uyması için işletim sisteminin farklı bir sürümüne ihtiyaç yaratır. Şirket ayrıca Windows 10 ‘u ARM’yi destekleyecek şekilde güncelledi.

Ayrıca kullanıcı arayüzünde bazı ince ayarlar ve işletim sisteminin belirli bir sürümüne özgü daha yeni özellikler bekleyebiliriz.

OnePlus Nord N200 5G yakın zamanda tanıtılabilir