Bilgisayar korsanları EA verilerini nasıl ele geçirdiklerini açıkladı: Bu kadar basit hata yapılmaz

Kitapyurdu hack'lendi mi? Kullanıcı bilgileri tehlikede olabilir

Bilgisayar korsanları EA verilerini nasıl ele geçirdikleri ile ilgili bir paylaşım yaptı. İşin aslına bakacak olursak hackerlar adeta dalga geçti diyebiliriz. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Yazılım korsanları genellikle büyük şirketleri hedef alıyor. Her ne kadar küçük işletmelere yönelik saldırılar yapılsa bile özellikle büyük markalara çok yükleniyorlar. Son olarak Electronic Arts şirketine devasa bir saldırı gerçekleşti. Bu saldırı sonucunda yaklaşık olarak 780 GB boyutunda dosya ele geçirildi.

Bilgisayar korsanları tarafından yapılan açıklamalara göre Electronic Arts şirketi Slack uygulaması üzerinden hacklendi. Süreç büyük oranda çalışanlar üzerinden yürütüldü. Ele geçirilen dosyalar arasında FIFA 21 kaynak kodları ve FIFA 22 geliştirme kitleri yer alıyor.

Bilgisayar korsanları EA verilerini kolaylıkla ele geçirdi

Dünyanın en büyük hacker gruplarından bir tanesi 10 dolarlık çalıntı çerezler ile işe başladı. Ele geçirme operasyonu adım adım ilerledi. Bu çerezler kullanılarak EA çalışanlarının Slack kanallarına girildi. Kullanıcıların giriş bilgileri ele geçirildi.

Bilgisayar korsanları EA verilerini

Yapılan işlemler adım adım hackerlar tarafından fotoğraflarla ispatlandı. Sunuculara girildikten sonra sanal bir makine ile birlikte bütün dosyalar ele geçirildi. Sunuculara girmek içinse kimlik doğrulama anahtarı yine yetkili kişilerden alındı. Kısacası şirketin çalışanları sonuna kadar kullanıldı.

Microsoft Rusya merkezli hacker saldırılarına karşı uyardı

Ele geçirilen bilgiler arasında PlayStation VR gibi çeşitli materyaller yer alıyor. Ayrıca FIFA oyunlarında nasıl oyuncu tutulduğu da ele geçirilen belgeler arasında yer alıyor. EA Games yaptığı açıklamalarda durumun farkında olduklarını ve hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini söyledi. Ancak birçok kullanıcının verilerinin çalınmış olması endişe yaratıyor.