Windows 10 kullanım oranı ile herkesi şaşırttı!

Windows 10

Microsoft’un Windows 7’ye olan desteğini çekmesinin ardından Windows 10 kullanım oranı artmaya başladı. İşte son durum!

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Windows 7 işletim sistemine olan desteğini artık tamamen sonlandırdığını açıklamıştı. Güvenlik ve güncellik adına kullanıcılarına Windows 10’a geçmesi için uyaran Microsoft, bu kararının meyvelerini toplamaya başladı. Windows 10 kullanım oranı Microsoft’un aldığı kararlar ile bir anda yükselişe geçti.

Windows 7 sürümü hala pazarda yüzde 24.28’lik bir kullanıma sahip. Microsoft’un Windows 2000’den sonraki en kötü sürümü olan Windows 8.1 ise yüzde 3.04’lük kullanıma sahip. Windows 10 ise yüzde 57.83’lük kullanımı ile dünyanın en çok kullanılan masaüstü işletim sistemi unvanı eline almış durumda.

macOS cephesinde ise maalesef ki işler yolunda girmiyor. macOS yüzde 2.46’lık kullanım oranı ile Windows 8.1’in bile gerisinde kalıyor.

Windows 10 kullanım oranı

2020’nin 5. ayına ait olan bu raporlarda yıl sonuna doğru büyük bir değişiklik yaşanacak. Windows 10’un yüzde 57.83 olan oranını 2020 sonunda yüzde 65 ve üzerine çıkarması bekleniyor. Özellikle PC oyuncularına sunulan performans artışları ile artık Windows 7 kullanım oranında büyük kayıplar verecektir. Yıl sonunda Windows 7’nin yüzde 20’nin altına düşeceğini söyleyebiliriz.

The Witcher için #WitcherOynamaOynattırma hashtagi ile protestolar başladı!

macOS cephesinde ise değişiklik olmayacaktır. Apple her ne kadar yazılım ve donanım uyumu konusunda başarılı olsa da, kürsel pazardaki fiyatlarından dolayı beklenen Mac/MacBook satışını gerçekleştiremiyor. Oldukça niş bir kitleye hitap eden Apple’ın kullanım oranı ile işini olmadığını da belirtelim.