WhatsApp video sesini kapatma özelliği geldi: Peki nasıl kullanılacak?

WhatsApp yeni özellikler

Whatsapp video sesini kapatma özelliği uzun bir süredir beklenen yenilikler arasında yer alıyordu. Normal şartlarda bu özelliğin geç bile kaldığı söylenebilir.

Anlık mesajlaşma uygulamaları son dönemlerde çok büyük bir rekabet içerisine girdi ve bu rekabette WhatsApp video sesini kapatma özelliği sunuyor. Şu anda Telegram gibi uygulamaların çok fazla kullanıldığı biliniyor. Ancak WhatsApp yine de sektörde lider olmaya devam ediyor.

Facebook tarafından geliştirilen WhatsApp platformu hatırlayacağınız üzere bazı veri skandalları ile gündeme geldi. Kullanıcılardan veri çalan ve bunu reklam verenler için kullanan şirket WhatsApp platformunun işleyişini değiştirdi.

Whatsapp videolarında yeni özellik Android için kullanılacak

WhatsApp uygulaması tarafından getirilen yeni bir özellik videolar konusunda önemli bir destek sunuyor. Video seslerinin kapatılmasını isteyen kullanıcılar bunu uygulama üzerinden yapabilecek. Üstelik bunun için herhangi bir ek özellik indirmelerine gerek yok. Android kullanıcıları için bu özellik kendiliğinden indirildi.

WhatsApp video sesini kapatma

Video düzenleme ekranının sol kısmında yer alan “sessiz” butonuna dokunmanız yeterli olacaktır. Böylece videoları izlerken hiçbir ses duymayacaksınız. Bununla amaçlanan elbette daha parlak seslerin çıkarılması. Özellikle de kalabalık yerlerde ses içerikli videolar dinlemek neredeyse imkansız.

Telegram WhatsApp kullanıcılarının peşinde

WhatsApp ile alakalı ortaya atılan ses kapatma özelliği işin aslına bakacak olursak diğer uygulamalar tarafından bir süredir kullanılıyor. Mesela Telegram uygulamasında böyle bir özellik zaten vardı. Son olarak bu özelliğin ilerleyen dönemlerde iOS kullanıcılarına da geleceğini belirtelim. Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?