Chrome’a Ses Kapatma Özelliği Geliyor!

chrome

Google’ın popüler tarayıcısı Chrome yepyeni bir özelliği daha kazanmak üzere. İstediğiniz web sayfalarının sesini tamamen kapatabileceksiniz.

Chrome’un mühendisleri programın bilgisayar versiyonu için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Sıklıkla girdiğiniz bir web sitesinin ses efektleri sizi rahatsız ediyorsa, artık tamamen kapatma şansına sahip olacaksınız. Başka bir deyişle, bir web sitesinin pop-up oluşturmasını engellemek gibi gürültü çıkartmasını da engelleyebilirsiniz. Chrome, halihazırda bir sekmenin sesini kesmenize izin verse de, bunu bir web sitesi için kalıcı olarak ayarlamanızı mümkün kılmıyordu.

Ayrıca büyük ihtimalle, isterseniz bir web sitesinin ses çıkarması için önce izniniz gerekebilir. Tıpkı bazı sitelere girdiğinizde “Bu site sizin konumunuzu kullanmak istiyor. İzin verilsin mi?” şeklinde sorulduğu gibi bunun için de benzer bir soru sorulabilir. Bunu ayarlamak için önce site ayarlarından, ses kısmına gelip “Önce sor” ifadesini seçmeniz gerekecek. Elbette güncelleme geldiğinde. Dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından olan Google Chrome için, Microsoft geçtiğimiz günlerde yeni bir eklenti yayınlamıştı.

Yeni özelliğin ne zaman geleceği bilinmese de birkaç aydan önce görebileceğimiz düşünülmüyor.