Ve Uzay Oteli açılıyor

u1

Bundan belki bir 200 yıl veya 100 yıl sonra uzayda otel fikir insanlar için sıradan bir durum olabilir. Peki bu durum 2027’de gerçekleşecek desek ne düşünürsünüz? Bu uzay oteli Dünya’nın yörüngesinde inşa edilecek. Otelin içinde lüks bir otelde olan herşey burada da var. Otel içerisinde sinema, spa ve çeşitli restoranlar yer alacak. 

u4

ABD’li The Gateway Vakfı’na bağlı Orbital Assembly Corporation (OAC) tarafından geliştirilen Voyager İstasyonu içerisinde uzayda insanların barınabileceği ilk otel inşasına geçiliyor. Dünya’nın alçak yörüngesinde yer alacak otelin inşasına 2025 yılında başlanması ve 2027 yılında faaliyete geçmesi hedefleniyor. Mevcut konumunu korumak için yer çekimi kurallarına uygun olacak şekilde bu uzay oteli sürekli hareket halinde olacak. 20×12 ebatında 24 modül olacağı ve bunlardan bazılarının NASA ve ESA gibi uzay araştırmaları kuruluşları ile hükümetlere kiralanabilecekken aynı zamanda astronotların eğitim görebileceği bir merkez olacak.

uzay oteli

Bununla birlikte şirket tarafından yapılan açıklamada, Voyager Station’ın otelinin sinema, seyir salonu, spa ve çeşitli temalarda restoranlar da dahil olmak üzere bir cruise gemisinden beklenen her şeye sahip olacağı aktarıldı, ancak “uzay oteli” Dünya’nın etrafındaki yolculuğunu her 90 dakika bir tamamlayacak. Otelin toplam kapasitesinin ise 400 kişilik olacağı belirtildi.

u2

Bu fikrin yani uzayda yapay yrçekimi yaratmak için dönen tekerlik şeklinde bir mekanizmayla mevzinebileceğinin fikrini atan ilk kişi Elon Musk ve Jeff Bezos’in hayranı olduğu Alman fizikçi Wernher von Braun olduğunu hatırlatalım.

Telegram WhatsApp kullanıcılarının peşinde