WhatsApp uygulaması gerçekten güvenilir mi?

WhatsApp videolarına Koronavirüs ayarı

Dünyanın en çok tercih edilen platformlarından bir tanesi olan WhatsApp uygulaması son zamanlarda güvenlik ile ilgili bazı soru işaretlerine neden oluyor. Özellikle de devlet yetkililerinin bu mesajlara ulaşabilme ihtimali kullanıcıları tedirgin ediyor.

Facebook şirketine bağlı olan WhatsApp uygulaması genel olarak oldukça güvenilir bir platform diye tanınıyor. Uçtan uca şifreleme yöntemi sayesinde kullanıcıların güvenliğini büyük ölçüde kazanan bu platform, ne yazık ki son günlerde bazı olumsuz iddiaların merkezine taşındı. Virüs salgını nedeniyle internette dolaşan ses kayıtları bir süredir WhatsApp uygulamasında paylaşıyordu. Devlet yetkilileri buna el koyacağını söyledi.

WhatsApp uygulaması ile izleniyor olabiliriz

Facebook şirketine ait olan WhatsApp normal şartlarda da bazı güvenlik açıklarını sahipti. İsrailli bir şirketin WhatsApp mesajlarına ulaşabilmesi kullanıcılarda büyük bir kaygı yaratmıştı.

WhatsApp videolarına Koronavirüs ayarı geldi

WhatsApp üzerinden mesajların devlet yetkilileri tarafından okunabilmesi demek kişilerin ceza alması anlamına geliyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden kullanıcılar sırf bu nedenlerden dolayı hapis cezası bile aldı. Türkiye’de böyle bir şey gerçekleşirse WhatsApp platformuna kesinlikle hiçbir güven kalmaz. WhatsApp tarafından yapılan açıklamalara göre, uçtan uca şifreleme yöntemi nedeniyle başka birisinin mesajlarına ulaşmak imkansız.

WhatsApp Durum COVID-19’dan etkilendi! Süre düştü!

Normal şartlarda bu doğru olsa bile, yine de uçtan uca şifreleme yöntemi bazen aşılabiliyor. Ortaya atıldığı ilk zamanlarda son derece güvenilir bulunan uçtan uca şifreleme şimdilerde akıllarda soru işareti yaratıyor.