WhatsApp aktif kullanıcı sayısı açıklandı

whatsappk

Günümüzün en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, geçtiğimiz 1 yıl içerisinde müthiş bir ilerleme kaydetti.

Günümüzde klasik mesajlaşmalar artık yerini mesajlaşma uygulamalarına bırakmış durumda. İnsanlar artık birbirlerine mesaj yazmak yerine, WhatsApp benzeri mesajlaşma uygulamalarını tercih ediyorlar. Bu uygulamalar internet destekli çalıştığı için, kablosuz internet bağlantısının olduğu noktalarda kullanıcılara ek bir maliyet yükü de getirmiyor.

Kuşkusuz günümüzde en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından birisi de WhatsApp. Zira WhatsApp’ın bizzat açıkladığı rakamlarda bu durumu gözler önüne seriyor. Firmadan açıklanan rakamlara göre, geçtiğimiz yıl aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyar iken, 2017’ye gelindiğinde bu sayı günlük aktif kullanıcıya dönüşmüş durumda.

Yani hergün 1 milyar kişi Whatsapp’a girerek arkadaşları ya da başkalarıyla sohbet ediyor. Çünkü Whatsapp’ta hergün 55 milyardan fazla mesaj gönderiliyor. Şimdilik 60 dili destekleyen Whatsapp’ta günlük gönderilen fotoğraf sayısı 4.5 milyarken, video sayısı ise 1 milyar.

Öyle görünüyor ki bu uygulama tüm dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olmayı fazlasıyla hak ediyor.  WhatsApp’ın diğer mesajlaşma uygulamalarından daha fazla tercih edilmesinin temel sebebi ise güvenilir olması. İnsanlar özel resim, video ve bilgilerini paylaştıkları platformun ne derece güvenli olduğuna büyük önem veriyorlar. Dolayısıyla Whats App’ın sunduğu güvenlik duygusunu diğer uygulamalarda bulamadıklarını da belirtiyorlar.

whatsapp

WhatsApp’ın şu aralar bazı telefon modellerinde ön kurulum ile geldiğini de hatırlatalım.