WhatsApp profilinize kimin baktığını kontrol ederken başınızı derde sokmayın

Whatsapp sohbetleri iOS ve Android arasında nasıl aktarılır?

WhatsApp profilinize kimin baktığını muhtemelen çok merak ediyorsunuz. Bazı uygulamalar bu merakınızdan faydalanmak isteyebilir. Hadi gelin buna benzer uygulamaların tehlikeli olup olmadığına birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulamaları içerisinde yer alan WhatsApp profilinize kimin baktığını merak etmeniz son derece doğal. Bazen hoşlandığınız bir kişinin sizin profilinize bakıp bakmadığı büyük merak konusu olabilir. Bazıları bu meraklarını giderebilmek için çeşitli programlar indiriyor.

Bu programların en büyük özelliği profilinize giren kişileri size bildirmesi. Böyle yazılımlar sayesinde profilinize kimlerin geldiğini ve kimlerin sizi kontrol ettiğini görmeniz mümkün. Ancak bu programlar çok büyük bir tehlike yaratıyor. Hatta kimileri hesabınızı bile ele geçirebiliyor.

WhatsApp profilinize kimin baktığını kontrol etmek tehlikeli

Özellikle son yıllarda veri ihlalleri çok fazla artış gösterdi. Bu artışın en önemli nedeni ise genelde başka uygulamalar oluyor. Elbette Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalar yüklü miktarda veri ele geçiriyor. Bu veriler reklam şirketleri ile paylaşılıyor.

WhatsApp profilinize kimin baktığını

Tüm bunlardan bağımsız olarak bazı uygulamaların sizin verdiğiniz izinler sayesinde tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Size ait sosyal medya detaylarını bu tür programlar ele geçirebilir. Hatta cep telefonunuza indirdiğiniz böyle yazılımlar size ait bütün verileri kendi sunucularında depolama ihtimaline sahip. Galerinizde yer alan özel fotoğraflar ve bazı özel mesajlarınız bile görülebilir.

Telegram’ın WhatsApp’a meydan okuyacak yeni özellikleri

WhatsApp profilinize kimin baktığını merak edip böyle programları indirmenizi kesinlikle önermiyoruz. Sosyal medya hesabınızı tehlikeye atmamak ve kullanıcı bilgilerinizi güvende tutmak için bu tür programlardan uzak durun. Peki siz buna benzer programlar yükleyip problem yaşadınız mı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.