WhatsApp “Topluluklar” özelliği üzerinde çalışıyor

WhatsApp "Topluluklar" özelliği üzerinde çalışıyor

WhatsApp spn gelen raporlara göre bir Topluluklar özelliği üzerinde çalışıyor. XDA Developers, tarafından gelen bir rapora göre söz konusu özellik ilk olarak Ekim ayında fark edildi. Şimdi WABetaInfo da benzer raporlar sunmaya başladı. İşte detaylar.

WABetaInfo’ya göre, WhatsApp Topluluklar özelliği grup yöneticilerine gruplar üzerinde daha fazla güç verecek. Bu, kanalların bir Discord topluluğu altında düzenlenmesine benzer şekilde, gruplar içinde gruplar oluşturma özelliği içerecek. Yöneticiler, Topluluk Davet Bağlantısı aracılığıyla yeni kullanıcıları davet edebilir ve ardından diğer üyelerle mesajlaşmaya başlayabilir. Topluluklar özelliği dahilinde sohbetlerin nasıl görüneceğini söylemek şu anda zor, ancak WABetaInfo, uçtan uca şifrelenmiş olacaklarını bildirdi.

WhatsApp "Topluluklar" özelliği üzerinde çalışıyor

Ayrıca, ince bir tasarım değişikliği sayesinde Topluluklar normal grup sohbetlerinden ayırt edilebilecek. WABetaInfo’nun belirttiği gibi, topluluk simgeleri, WhatsApp’ın Ekim ayında etkinleştirdiği bir biçim olan yuvarlatılmış köşeli kareler şeklinde olacak. Toplulukların resmi olarak ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir bilgi yok.

WhatsApp, Topluluklar özelliği üzerinde çalışarak, Telegram ve Signal gibi diğer mesajlaşma uygulamaları arasındaki genişleyen boşluğu kapatmaya çalışıyor olabilir. Bu yılın başlarında, WhatsApp’ın yeni gizlilik politikası, ana şirket Facebook ile kullanıcı verilerini paylaşacağı sebebiyle problemler oluşturdu. WhatsApp geçen ay Facebook’un tüm uygulama ağıyla birlikte çöktüğünde, Telegram 70 milyon kullanıcı kazandı. Şirket o dönemden beri itibarını düzeltecek güncellemeler sundu ve sunmaya da devam ediyor.

Metaverse korku evreni yaratabilir: Sert uyarılar geldi